Gündem Taş atan çocuğa 7.5 yıl hapis

Taş atan çocuğa 7.5 yıl hapis

Paylaş
Taş atan çocuğa 7.5 yıl hapis

Diyarbakır'da iki yıl önce izinsiz gösteride polise taş attığı gerekçesiyle 7.5 yıl hapse mahkûm edilen Ferit Gülcü'nün cezası Yargıtay tarafından onandı

Yaklaşık iki yıldır Diyarbakır E tipi cezaevinde tutuklu bulanan Ferit Gülcü'nün annesi Ayten Gülcü ve babası Alaattin Gülcü, Çocuklar İçin Adalet Girişimi aktivisti Arif Akaya ile birlikte İHD Diyarbakır Şube Binasında basın toplantısı düzenledi.

Gülcü ailesi adına konuşan Arif Akkaya, "Ne yazık ki, Davos kahramanı başka ülkelerin çocukları için hak savunuculuğu yapan, ama kendi ülkesindeki güvenlik kuvvetleri tarafından öldürülen, tutuklanıp çok ağır şartlarda cezaevlerinde çürütülmeye bırakılan çocukları görmezden gelen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Meclis'te görüşülmesi belirsiz bir tarihe ertelenen yasa tasarısıyla bir anne ve babaların tüm umutlarını yok ettiler" dedi.

Ferit Gülcü'ye verilen cezaya tepki gösteren Akaya, "Neyin bedeli olacak bu 7,5 yıl? Cinayet mi, tecavüz mü, bombalama mı? Tek bir taş atmanın bedelidir" dedi.

Çocuklara verilen cezaların uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu savunan Arif Akaya, "AKP'li CHP'li ve MHP'li vekillere sormak istiyoruz sizde hiç mi vicdan yok" dedi.

Cem EMİR-Bayram BULUT/DİYARBAKIR (DHA)