Gündem 'Taş atan çocuk' bomba atarken sakat kaldı

'Taş atan çocuk' bomba atarken sakat kaldı

Paylaş
'Taş atan çocuk' bomba atarken sakat kaldı

17 yaşındaki genç, 'taş atan çocuk yasası' kapsamında serbest bırakılmıştı ama bu kez polise atmaya çalıştığı bomba elinde patladı

Polise atmak istediği el yapımı bombanın elinde patlaması sonucu yaralanan17 yaşındaki gencin 2 parmağının koptuğu görme yetisini kaybettiği belirlendi.

A.B. ‘taş atan çocuklar yasası’ kapsamında serbest bırakıldığında anne babasıyla kucaklaşmıştı. A.B., 26 Eylül’de izinsiz gösterilerde polise el yapımı bomba atmak istemiş ancak bomba elinde patlamıştı.

Adana’da izinsiz gösteri sırasında polise atmak istediği el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanan 17 yaşındaki gencin 2 parmağının koptuğu, görme yetisini kaybettiği belirlendi.

26 Eylül’de yaralanan A.B.’nin tedavisi Çukurova Üniversitesi’nde sürdürülüyor. A.B.’nin “Agid” ve “çift kafa” kod adlarıyla Ova ve Şakirpaşa mahallelerindeki izinsiz gösterileri organize ettiği belirtildi.

Daha önce de tutuklanmıştı

Yaklaşık 4 kilogram ağırlığındaki bombanın patlaması sonucunda A.B.’nin yüz, boyun, diz çevresi, uyluk kemiği ve cinsel organına çok sayıda çivi saplandığı, parmaklarından bazıları ile el tarak kemiğinin kırıldığı belirlendi.

Patlamanın etkisiyle iki gözü de görme yetisini kaybeden A.B’nin sağ el serçe parmağı ile sol el yüzük parmağının koptuğu bildirildi.

A.B., mayıs ayında da izinsiz bir gösteride polise taş atmaktan tutuklanmıştı ve temmuzda serbest bırakılmıştı.

AA

Haberin Devamı