Gündem 'Taş atan çocuk' evine döndü

'Taş atan çocuk' evine döndü

Paylaş
'Taş atan çocuk' evine döndü

'Taş atan çocuklar'ın simgesi haline gelen Batman'lı 16 yaşındaki Berivan S.'de dün tahliye edildi

Simge haline geldi

Haberin Devamı

PKK yanlısı gösterilere katılıp polise taş ve molotofkokteyli atan çocukların salıverilmesi için yapılan düzenleme Meclis’te kabul edildikten sonra 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Gül’ün onayıyla yürürlüğe girmişti.

Cezaevlerinden önceki gün tahliyeler başlamıştı. ‘Taş atan çocuklar’ın simgesi haline gelen Batman’lı 16 yaşındaki Berivan S.’de dün tahliye edildi. Berivan, Batman’da geçen yıl katıldığı gösterilerde polise taş attığı gerekçesiyle Diyarbakır Ağır Ceza tarafından 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

‘Okuyup avukat olacağım’

Berivan dün sabah babası Selim S. ve dayısı tarafından alınıp evine götürüldü. Ailesi tarafından kurban keserek karşılanan Berivan S., “Suç işlemedik ki pişman olayım. Özgürlüğüme kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Berivan, cezaevinde zamanının büyük çoğunu kitap okuyarak, mektup yazarak ve günlük tutarak geçirdiğini anlattı. Ailesine mektup yazamadığını söyleyen Berivan S. şunları anlattı: “Aileme mektup yazarken ağlıyordum. Şu an aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Özgürlük bambaşka bir şey. Cezaevinde hep ‘Benim ne suçum var?’ diye düşünüyordum. Sonuçta adam öldürmedim ki, bu kadar ceza veriyorlar. Cezaevi koşulları kötüydü. Belki ilk girdiğim için kaldıramıyordum. Benim için şimdi yeni bir hayat başlıyor. Okuyup avukat olacağım.”