Gündem Taş atan çocuklarda ilk tahliyeler

Taş atan çocuklarda ilk tahliyeler

Paylaş
Taş atan çocuklarda ilk tahliyeler

Kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesiyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaşları 15 ile 18 arasındaki hükümlü 5 çocuk tahliye edildi

Kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen çocukları da kapsayan 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ilk tahliye Midyat Cezaevi'nde gerçekleştirildi.

Midyat Cezaevi Savcılığı, haklarında 4 yıl 2 ay ile 4 yıl 8 ay hapis cezası verilen, cezaları Yargıtayca onaylanan 15 ile 18 yaş arasındaki 5 çocukla ilgili dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Dosyayı inceleyen Diyarbakır Nöbetçi Mahkemesi, H.K, E.E, F.K, İ.İ ve H.U. hakkındaki hükmün infazının durdurulmasına karar vererek, 5 çocuğu tahliye etti.

Güneydoğunun çeşitli il ve ilçelerinde çeşitli tarihlerde katıldıkları izinsiz gösterilerde polise taş attıkları gerekçesiyle 5 çocuk "terör örgütü propagandası yapma, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet" suçlarından Diyarbakır’daki 4, 5 ve 6. ağır ceza mahkemelerinde yargılanmış ve 4 yıl 2 ay ile 4 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

ADANA VE MERSİN'DE DE TAHLİYELER VAR

Yasa dışı gösterilerde yer alan ve kamuoyunda ‘taş atan' olarak nitelendirilen çocuk sanık ve şüphelilerle ilgili son yasal düzenleme üzerine, Adana ve Mersin’deki 80 çocuktan 60’ı, tahliye edilmeye başlandı.