Gündem Taş atan üç çocuğa 1'er yıl hapis

Taş atan üç çocuğa 1'er yıl hapis

Paylaş
Taş atan üç çocuğa 1'er yıl hapis

Ağrı'da polise taş attıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 16-17 yaşlarındaki 3 çocuk, 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

Çocukların mahkûm olmasına neden olan olay, 12 Aralık 2009 tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde meydana geldi.

Kapatılan DTP tarafından ‘Abdullah Öcalan'a cezaevinde uygulanan tecrit kaldırılsın’ adı altında bir basın açıklaması yapıldı. Daha sonra bir grup polise taş ve sopalarla saldırdı.

Olaylara karıştıkları gerekçesiyle polis kamerası tarafından tespit edilen İ.T. (17), C.D. (17) ve A.İ. (16) ilk sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TCK'nın 314/2’nci maddesi kapsamında ‘terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak, polise direnmek ve görevini yaptırmamak’ suçlarından 15'er yıl hapis istemiyle dava açılan İ.T., C.D. ve A.İ. savunmalarında DTP'lilerin, polise taş atmaları için kendilerini zorladığını hatta ölümle tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Pişman oduklarını söyleyen çocuklardan C.D. DTP'lilerin miting öncesi çocuklara çuvalla taş dağıttığını belirterek, “Taş attığım polis ağabeylerimden özür dilerim. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım” dedi.

Çoçukların savunmalarını inandırıcı bulan mahkeme heyeti, geçen hafta verdiği kararda ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlarının sabit olmadığı gerekçesiyle çocukların beraat etmesini uygun buldu.

Mahkeme İ.T., C.D ve A.İ.'yi TCK’nın 265/1’inci maddesi uyarınca polis memurlarına görev yaptırmamak ve direnmek suçlarından 1'er yıl hapis cezası verdi. Dosya Yargıtay'a gönderildi.

ERZURUM/DHA