Gündem Taş ocağı istemeyen köylüler, seçimleri boykot edecek

Taş ocağı istemeyen köylüler, seçimleri boykot edecek

Paylaş
Taş ocağı istemeyen köylüler, seçimleri boykot edecek

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı 200 nüfuslu Hüsamettindere köyü sakinleri, köylerinin yakınında yapımı süren taş ocağının kapatılmasını istiyor. Köylüler, taş ocağı kapatılmazsa 24 Haziran seçimlerini boykot ederek oy kullanmayacaklarını söyledi

Mudurnu’ya bağlı Hüsamettindere köyü sakinleri, Yallama mevkiinde bir firma tarafından açılan taş ocağının yapıldığı alanda 200 yıllık çam ağaçlarının ve hayvanlar için kullanılan suyun kesildiğini iddia ederek, ocağın bulunduğu yerde toplandı.

Haberin Devamı

'ÇOK BÜYÜK BİR ALANDA AĞAÇ KESİLMEK İSTENİYOR'

Köyde, aktif olarak 3 taş ocağının çalıştığı ve yenisinin yapımı sürdüğünü söyleyen köylüler, çalışmaların durmasını istedi.

Köylüler, hafriyat kamyonları ve taş ocağının çıkardığı tozdan dolayı sağlıklarının bozulduğunu belirtti.

Köylülerden Reşat Başkal, "Mevcut taş ocakları ve yeni açılmak istenen taş ocağı yüzünden sularımızın kirlenmesi, ormanımızın zarar görmesi ve meramızın, bitkilerimizin kuruması, yeni yapılan yerleşim yerlerindeki evlerde oturulamaması nedeniyle ocakların açılmamasını istiyoruz. Çok büyük bir alanda ağaç kesilmek isteniyor. Biz bunları kestirmek istemiyoruz. Bu ocakla birlikte köyümüzde 4’üncü taş ocağı açılmış oluyor. Şu anda 3 tanesi aktif hale getirildi" dedi.

'YOLUMUZ DA MEMLEKETİMİZ DE KALMADI'

Köyde hayvancılık işiyle uğraşan İlker Kavi de seçimleri boykot edip, oy kullanmayacaklarını ifade ederek, "Yolumuz da memleketimiz de kalmadı. Memleketimizi talan ettiler. Ben bundan sonra oy vermiyorum. Hiç ki>

Haberin Devamı