Gündem Taşan derede can pazarı

Taşan derede can pazarı

Paylaş
Taşan derede can pazarı

Pikniğe giden iki ailenin bulunduğu kamyonet yağış nedeniyle taşan derede mahsur kaldı. Aracı çekmeye gelen kurtarıcının sahibi dereye gelince ölümle burun buruna geldi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde pikniğe giden iki aileyi taşıyan kamyonet, şiddetli yağış nedeniyle taşan derede mahsur kaldı. Çoğu çocuktan oluşan iki aile güçlükle kurtarılırken, kamyoneti dereden çekmek için gelen ve beline çelik halat bağlayarak dereye giren kurtarıcının sahibi az kalsın boğuluyordu.

Haberin Devamı

ARACIN MOTORU BOZULDU

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde oturan Demir, Kızılarsalan ve Şen ailelerinin dün piknik yapmak için Rüştüye Köyü'ne gitmeleri soncu meydana geldi. Bir süre sonra aniden bastıran sağanak yağmur, üç ailenin pikniklerini yarıda kesip geri dönmelerine neden oldu. Ahmet Kızılarslan (42) ile Semiha Demir (34) ve Onur Demir (7) aracın önünde otururken, Suna (60), Mücella (40), Meliha (32), Demirberk (4) Berrak Kızılarslan (7), Turan (34) ve Selvanur Demir (11) ile Müesser Şen (68) İbrahim Şen (28) Yağız Alp Şen (11) ise aracın kapalı kasasına bindiler.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5583","5583","201106","5583-3.jpg");

5'i çocuk 13 kişinin bindiği kamyonet, sığ olan dereden karşıya geçerken aniden bastıran sular nedeniyle motoru bozulup derenin azgın suları arasında ortada kaldı.

Haberin Devamı

Korku ve paniğin yaşandığı olayda sürüklenmeye başlanan kamyonetin kasasındakiler İnegöl İtfaiye ve köylüler tarafından halat yardımıyla kurtarılarak hastaneye gönderildiler. Aracın önünde oturan üç kişi ise dakikalarca süren can pazarının ardından kepçe ile kamyonetin önünden alındılar.

ARACI KURTARMAK İSTERKEN ZOR KURTARILDI

Piknikleri zehir olan 13 kişi kurtarıldıktan sonra İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, dere ortasında kalan kamyonetin kurtarılması için Kenan Korkmaz'ın (42) sahip olduğu kurtarıcı çağrıldı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Kenan Korkmaz, beline bağladığı çelik halat ile dereye girip, kamyonetin kurtarılması için çalışmalara başladı. Bu sırada kopan halat Korkmaz'ın derenin azgın sularına kapılmasına neden oldu. Ölümden son anda kurtarılan Korkmaz'a ilk müdahale olay yerinde bekleyen 112 Acil Servisinde yapıldı. Ölümden son anda kurtarılan Korkmaz olayın şokundan uzun süre kurtulamadı.