Cumartesi Postası Tasarımı STOK'ladılar

Tasarımı STOK'ladılar

Paylaş
Tasarımı STOK'ladılar

Hayatta her zaman rutinden sıkılır; farklılığın ve farkındalığın peşinden koşarız. Küçük bir değişiklik bile yeter bazen...

Haber: Ilona Levi

Haberin Devamı

Hayatta her zaman rutinden sıkılır; farklılığın ve farkındalığın peşinden koşarız. Küçük bir değişiklik bile yeter bazen. Ama en kısadan ve en klişesinden ya saçlar kesilir, ya alışveriş yapılır ya da spora gidilir. Böylece artık sıkılmanın çözümü bile rutin hale gelmiş olur. Bunu değiştirmek için size özel bir ipucu vereceğim... Mobilya ameliyathanesi! Mobilya canlı değil ki neden bahsediyorsun diye soracak olursanız; STOK 60/70 vintage mobilya vesaire...‘den söz ediyorum.

Eylül 2008‘de Çukurcuma’da tasarım dünyasına ilk imzalarını attılar. Kimler mi? Bilkent Üniversitesi İç mimarlık Bölümü’nden mezun iki arkadaş: İliç Kırtaş ve Fulya Ballı. STOK 60/70, Çukurcuma’da açıldığında ‘koridorİSTANBUL mimarlık’ın altındaki bir marka olarak başladı. 50-60-70‘lerin mobilya ve aksesuarları toplanarak tek tek elden geçirildi, bozuk olan tamir edildi, cilası yeniden yapıldı, koltuk döşemeleri değişti, karakteri bozulmadan yenilendi. Ve böylece ev projeleri yapmaya başladılar. Beyoğlu Galata bölgesindeki evlerin potansiyelleri, dokusu ve detaylarının onlara ilham verdiğini gördüler. Eskiye ve dönem eşyalarına olan tutkuları galeri ve ofis tadında olan konsept mağazaları Galata‘daki STOK 60/70‘i oluşturdu.

Haberin Devamı

Peki bu kadar eski mobilyaları nereden buluyorlar dersiniz? Gittim, gördüm, gezdim. Kasaptan alınmış salam kesme makinasına rastladım ve şok olmama yetti. Bu mimarlar çok araştırıcı! Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli depo ve evlerinden toplayıp kendi atölyelerine STOK’lamışlar. Hatta ben oradayken bir yatak ve dergi çekiminden en sevdiğim ürünleri olan renkli, değişik geometrili sandalye geldi.

STOKatölye‘de aynı zamanda kendi tasarımları ve kişiye/mekana özel imalatlarını üretiyorlar. Eskizler çiziliyor, detaylar çözülüyor, atölye ziyaretleri ile imalatın her aşamasında tasarımcı ve müşteri bunun bir parçası oluyor.

ÜMiTSiZ HALDEN FOTOĞRAF ÇEKiMLERiNE....

Çok çeşitli ürün grupları arasında mobilyalar dışında, aydınlatmalara, 90 yaşındaki bir avukatın hikayelerle dolu not defterine, sandıklara, değişik renklerde çalar saat ve avizelere, eski tip radyolara rastlamak mümkün burada. Burası doğal olarak sanatla ilgilenenlerin gözünden kaçmadığı için ürünlerin basın haberlerinde yer aldığını da görmüş olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eski ile yeni bir arada... Çoğu zaman hayat zıtlıklarla doludur... Bir gün güneş varken diğer gün yağmurdur... Bir gün çok mutluyken diğer gün mutsuzuzdur... Bir gün yoğunken diğer gün hiç değilizdir.... Ama bunun en güzel örneği bir an eskiyken bir sonraki an yeni olmaktır! İşte mobilyaların böyle bir hayat felsefesi var STOK 60/70‘te.

HAYAT DENKLEMİ İLE RUTİNDEN KURTULURUZ!

STOK 60/70 Vintage mobilya = Eski Mobilya +Cila +Endüstriyel malzemeler

Size özel ipuçlarımı vermiş oldum. Bunları uygulamak isterseniz, evinizde veya atölyede tasarlamak isterseniz diye tarif ediyorum. Meraklısına...

Tarif 1: Galata Serdar-ı Ekrem sokaktasınız, sağınızda Doğan Apartmanı’nı geçince, aynı sırada üçüncü bina, bodrum katı.

Tarif 2: İstiklal Caddesi tünel metro çıkışı/köşede Gloria Jeans’in bulunduğu sokaktan aşağı inince, tam karşınızdaki binanın bodrum katı. Üşenenler için internetten takip etme şansı da var: http://stok6070vintage.blogspot.com C M Y B C M Y B 10 24 Temmuz 2010 Haber: Ilona Levi

Haberin Devamı