Dünya Tasarruf için okullar kapanıyor

Tasarruf için okullar kapanıyor

Paylaş
Tasarruf için okullar kapanıyor

Yunanistan ekonomik krizle boğuşuyor. Hükümet giderleri azaltmak için ülke genelinde 1056 okulu kapatma kararı aldı

Yunanistan’da, eğitim alanındaki giderler azaltılarak, daha iyi bir eğitim sağlanmasına yönelik yeni uygulama çerçevesinde, ülke genelinde 1056 okulun kapatılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 2011-2012 eğitim yılı için geçerli olmak üzere, ülke genelinde birinci ve ikinci derecedeki az sayıda öğrencisi bulunan ve aynı çatıyı paylaşan 1933 okulun birleştirilerek 877 yeni okul oluşturulmasının kararlaştırıldığı" bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, "Okulları ve güçleri birleştirip, ’birlikten güç doğar’ ilkesini yaşama geçirerek, her yerde ve herkese daha iyi okul olması için eğitim dinamiğini birleştiriyoruz" sloganıyla başlatılan uygulamanın, her yıl ihtiyaçlara göre tekrarlanacağı belirtildi.

Öncelikli olarak "pedagojik kriterler" göz önüne alınarak yapıldığı belirtilen uygulamada, ülkedeki 16 bin okuldan birinci derecede 1523, ikinci derecede de 410 okulun birleştirilmesinin öngörüldüğü, tüm okullarda en fazla 400 öğrenci bulunması ve dersliklerin de 25’er kişilik olmasının planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan birleştirilmesi kararlaştırılan okullar listesinde Batı Trakya’daki Türk Azınlık okullarının yer almadığı görüldü.