Ekonomi Taşerona 1 milyarlık piyango

Taşerona 1 milyarlık piyango

Paylaş
Taşerona 1 milyarlık piyango

Kamuya geçecek 450 bin taşeron işçiye 1 milyar lirayı aşkın maaş ikramiyesi verilecek. 4B kadrosuna alınacak 4C’lilerin de gelirleri ve özlük hakları artacak

Hükümetin kadro sözü verdiği 450 bin taşeron işçisine 1 milyarlık piyango da çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kamuya geçen 450 bin işçiye 52 günlük ilave tediye ücreti vereceklerini açıklarken, bu da yaklaşık 1 milyar lirayı aşkın destek anlamına geliyor. Devlet kadrosuna geçecek 450 bin çalışanın tamamının asgari ücret aldığı kabul edildiğinde toplam tediye tutarı 1 milyarı geçiyor. Kadroya 3 ay içerisinde geçmeleri beklenen çalışanlar 2018 yılına ikramiye ile girmiş olacak. Kamu kurumları, belediyelerde çalışan 900 bine yakın taşeron işçisine kadro kapısı açan düzenleme gelecek hafta Meclis'e geliyor. Kamuda 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınmasıyla birlikte de yaklaşık 23 bin kişinin hem geliri artacak hem de özlük hakkı genişleyecek. Kamuda tediyeler, yılda 13'er günlük olmak üzere 4 parça şeklinde toplamda 52 gün üzerinden ödeniyor. Yeni düzenlemeyle kamuya geçecek 450 bin taşeron işçiye 52 günlük ilave tediye ücreti verilecek.

'SINAV KOLAY OLACAK'


Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçişinde İŞKUR aracılığıyla sınav yapılacak. Bu bir eleme sınavı olmayacak. İŞKUR tarafından kamu işçisi olması için tespit edilen işçiler, işyerlerince tespit edilen sınav kurulunca sınava tabi tutuluyor. Yazılı; işçinin öğrenim, meslek durumu ile çalıştırılacağı işler göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Bu sınavlarda 10 üzerinden 6 alanlar sözlü sınava giriyor. Sözlü sınavlarda mesleki bilgi görevi ilişkin bilgi ve beceriler soruluyor. Bakan Jülide Sarıeroğlu, sınavın kolay olacağını söyledi..

Haberin Devamı