Siyaset 'Taşeron'u yok edeceğiz'
Paylaş
'Taşeron'u yok edeceğiz'

Başbakan Tayyip Erdoğan hain saldırının ardından “PKK Türkiye üzerindeki kirli oyunların figüranlığını yapıyor. PKK'nın hangi güçler adına taşeronluk yaptığını milletimiz biliyor. Bu taşeronu yok edeceğiz” diye sert çıktı

AÇILIM’A DEVAM

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, saldırıya karşı ilk tepkisini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a gönderdiği baş sağlığı telgrafında şöyle dile getirdi; “Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir.” Başbakan, Başbakanlık resmi internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada da “Hükümetimiz, terör örgütüyle etkin mücadelesini sürdürürken, terör örgütünün rahatsızlık duyduğu demokratik gelişmeden hız kesmeyecek, yurtta ve cihanda barış mesajları vermeye devam edecektir” dedi.

‘KİRLİ OYUNLARIN FİGÜRANI’

Erdoğan, şunları söyledi; “Terör örgütünün aynı kirli oyunların figüranı olarak yine kanlı eylemler düzenlemesi, uluslararası ölçekte büyük önem kazanan Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişim sürecini sabote etmeye yöneliktir. Son günlerdeki saldırılar, terör örgütünün Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelere kendisinin hala kullanışlı bir enstrüman olduğunu ispat etme çabasından başka bir anlam taşımamaktadır.” Başbakan bugün Van’da şehit askerler için düzenlenecek uğurlama törenine katılacak.

Haberin Devamı

Mustafa KÜÇÜK/DHA