Gündem Taşı köy muhtarına zimmetlediler

Taşı köy muhtarına zimmetlediler

Paylaş
Taşı köy muhtarına zimmetlediler

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Hocavakıf Köyü'nde dev limon görünümlü taş, yetkililer tarafından "daha sonra alırız" denilerek köyün muhtarına zimmetlendi

Hocavakıf köyü Muhtarı Şaban Gökırmak limon görünümündeki büyük taşın ilk bulunduğunda kendilerini çok şaşırttığını ve içerisinde bir şeyin olup olmadığını merak ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Köye elektrik direği dikmek için çalışan işçilerin kazı sırasında buldukları taşı, arabalarına yükleyip köyden ayrılacakları zaman gördüğünü anlatan Gökırmak, şöyle konuştu:

"Taşı nereye götürdüklerini sorduğumda, müzeye koymak için götürdüklerini söylediler. Dedim ki, 'o zaman kırıcıyı neden taşa vurdunuz' hiç ses etmediler. Ben de o zaman durumdan şüphelendim ve taşı arabadan indirttim. Daha sonra kaymakamlıktan ve jandarmadan yetkililer geldi. Taş üzerinde incelemelerde bulundular. İncelemelerin ardından taşı daha sonra alacaklarını belirterek, bana zimmetlediler. Jandarma 'biz gelmedikten sonra bu taşı kimseye vermeyin' dedi. Ama ne arayan var ne soran var. Bir yıldır şahsıma zimmetli olan bu taşı, kimin alacağını bekliyorum. Taşın nereye gideceğini de bilmiyoruz."

Haberin Devamı

TAŞA İLGİ BÜYÜK

Duyanların Kastamonu'dan sırf bu taşı görmek için köye geldiklerini aktaran Gökırmak, "Bu taş çocuklar başta olmak üzere köye gelenlerin ilgisini çekiyor. Çocuklar taşı genelde limona benzetiyorlar. Taşa bakıyorlar, etrafında dolanıyorlar. Köy meydanında duran taşı, bana zimmetli olduğu için biraz daha emniyetli yere almayı düşünüyorum. Kepçe olmadığı için başka bir güçle götürmem mümkün değil. Köye kepçe falan geldiğinde evimin önüne çıkarttırmayı düşünüyorum" diye konuştu.

AA