Gündem 'Taşımalı eğitim eziyeti'

'Taşımalı eğitim eziyeti'

Paylaş
'Taşımalı eğitim eziyeti'

Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne bağlı Yava Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında ilköğretim okuluna giden 3 öğrenci her gün 4 kilometre yürüyor

Yatağan'ın Yava Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında 10 kilometre uzaklıktaki Kafaca İlköğretim Okula'na giden 3 öğrenci servis sıkıntısı yaşıyor.

Yava Köyü İlköğretim Okulu'nun taşımalı eğitim sistemi nedeniyle 10 yıl önce kapatılması ardından öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen servisle okula götürüldü.

Ancak 3 yıl önce öğrenci sayısının 5'ten az olduğu gerekçesiyle servis tahsis edilmesine son verildi. Öğrenciler, 3 yıldan bu yana servisin geçtiği en yakın noktaya ulaşabilmek için 4 kilometre yol yürümek zorunda kaldı.

Yava Köyü Muhtarı Ali Üstün de, 3 yıldan bu yana devam eden soruna çare bulamadıklarını söyledi. Muhtar Üstün şöyle konuştu: “Bu zamana kadar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Kaymakamlığa birçok kez müracaat ettik ancak bir sonuç alamadık. Vatandaşlar ve çocuklar mağdur, yetkililerden yardım bekliyoruz.”

“TEKRAR GÖZDEN GEÇİRELİM”

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şennur Şahbudak Akdeniz, yönetmelik uyarınca taşımalı eğitimden faydalanılabilinmesi ve ekonomik olması açısından en az 5 öğrenci bulunması gerektiğini belirterek, “Yönetmelikte ‘Taşıma işleminin en ekonomik şekilde yapılması gereklidir' diyor.

Bu nedenle en az 5 öğrenci şartı geçerli. Ancak Taşıma Komisyonu ile bir inceleme yaparak durumu tekrar gözden geçirelim” diye konuştu.

Cavit YILDIRIM/Muğla (DHA)