Siyaset Taslağına el koyulan kitap yayımlandı
Paylaş
Taslağına el koyulan kitap yayımlandı

Türkan Saylan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında el konulan kitap taslağı raflardaki yerini aldı. Ahmet Şık'ın kitabı gibi soruşturmada toplanan taslak daha sonra iade edilmişti

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vefatından önce avukatı ile yazmaya başladığı ve vasiyeti olan kitap yayımlandı. Yaşamı boyunca cehalete ve gericiliğe karşı mücadele veren, bunun için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurarak on binlerce çocuğun eğitimine katkıda bulunan Saylan vefatından önce Avukatı Hüseyin Karataş ile yazmaya başladığı 'Son Nefeste Son Savunma' isimli kitaba Ergenekon soruşturması kapmasında el konulmuş, daha sonra da iade edilmişti.

'ÖLMEDEN BU KİTABI BASALIM'

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması sırasında polis aramasında el konulan evrak arasında yer alan taslak metinler, Saylan’ın vefatından bir hafta önce geri alındı. Bunun üzerine çalışmaları hızlandıran Saylan, avukatı Hüseyin Karataş’a “Ben dünyamı değiştiriyorum, öbür tarafa gidiyorum. Bu kitabı bir an önce basıma hazırlayalım ve bu belge kitabımızı bir an önce basalım. Tarihe bir not olarak kalsın. Mutlaka basılmalı” vasiyetinde bulundu. Saylan, “Çağdaş Yaşamı ve kendisini karalayanların gizli kalmaması gerektiği” notunu düştüğü kitabında hakkındaki iddialara bizzat yanıtlar veriyor.

185 SAYFA

Siyah Beyaz Kitap tarafından yayımlanan ve Türkan Saylan ile Hüseyin Karataş imzasını taşıyan kitap, Fethullah Gülen Kasetleri, Terörist Örgütlerine Ödeme İddiası, MİT Raporuna Giriş, Bakanın Davranışı, Gelelim Ergenekon’a gibi konu başlıklarını taşıyan bölümlerden oluşuyor. 185 sayfalık kitapta suçlamalarla ilgili belgeler, bunlar karşısında alınan karar ve konularla ilgili gerçeklere yer veriliyor.

Haberin Devamı

Kitabını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine ve avukatlarına ithaf eden Saylan şöyle diyor;

“Ülkemizde hizmet aşkıyla bir araya gelen ve belki yaşamlarında ilk kez sanık olarak hakim karşısına çıkan derneğin yönetimine, buna karşın çalışmalarından en ufak bir fire vermeyen yürekli dernek yönetim kurulu üyelerimize ve beş yıl hiç aksatmadan ve karşılıksız olarak davalarımıza katılan, savunmalarımızı yazan, sorgulamalarımızı sürdüren yiğit, yurtsever ve çok saygıdeğer avukatlarımıza adıyorum.”

BÜTÜN DAVALARDAN BERAAT ETTİ

Türkiye için büyük bir kayıp olan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vasiyetini yerine getirmekten buruk bir mutluluk duyduğunu belirten Avukat Hüseyin Karataş, hakkındaki karalamalara rağmen son nefesine kadar dimdik ayakta duran Saylan’ın herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Avukat Karataş, tarihi bir belge niteliği taşıdığını ifade ettiği kitapla ilgili şunları söyledi;

“Hakkında açılan bütün davalardan beraat eden Türkan Hocam, bunlara rağmen suçsuzluğunu kanıtlamak için çok uğraştı. Bunun için daha kaç mahkemeden beraat etmesi gerekiyor. Bu kitapta beraat kararlarını ve muhtemel dava hazırlıklarını göreceksiniz. Bu son kitap kendisinin son savunmasıydı…”

Haberin Devamı

KİTAPTAN...

“Son yıllarda bütün bu yaşananların gerçek yüzünü açıklayan bir kitapçık hazırlayıp bu yalan ve iftiralardan beslenenleri utandırmayı düşledim hep; ancak hiç fırsat bulamadım diğer çalışmalardan, çığ gibi büyüyen harika projelerden.

Yine de o yalanları, iftiraları, komploları okuyup kafası karışanlara biraz olsun borçlu hissettim kendimi. Bir de geleceğe tanıklık etmelerini istedim elimdeki onlarca belgenin.

Kim bilir bu ülkede daha kaç kişi, kaç aydın böyle güdülenmiş komplolara kurban edildi. Suçsuzken suçlandı. Bunların yanında ben kimim ki?

Yine de eminim bunları okudukça, bu kardeşinizin dayanma ve direnme gücünü, negatif enerjiye nasıl duyarsız kalabildiğini fark edeceksiniz. Belki de pek çok yurttaşımız, kendi yaşadığı benzer olumsuzluklar karşısında bu direnişten ve dayanıştan kendisi için ipuçları bulabilecektir. İşte o zaman yaşadıklarımın, tüm bu kötülüklerin bir olumlu sonucu ortaya çıkmış olacak diye düşünüyorum.

Çağdaşlaşma yolunda, dürüst ve namuslu yürüyüşümüz hep sürecektir. İftiracılar, komplocular ekmek paralarını bu meslekleriyle kazandıkları ve güce ulaşmak için her şeyi mubah görenleri onları maşa olarak kullandıkları sürece, önlerine çıkan engellere karşı çirkin, ahlaksız ve kirli oyunları sürdüreceklerdir. Hepimiz güçlü, sabırlı ve kararlı olmalı, birlikte bu oyunları bozabilmeliyiz

HÜRRİYET

Haberin Devamı