Ekonomi Taşlar 10 yılda yerine oturacak

Taşlar 10 yılda yerine oturacak

Paylaş
Taşlar 10 yılda yerine oturacak

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, gelecek 10 yılın dünya açısından kritik önem taşıdığını söyledi

ORTAK AKIL ÜRETME ZAMANI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, içinde bulunulan dönemde değişimlerin süreceğini belirterek gelecek 10 yılın tüm dünya açısından kritik önem taşıdığını söyledi.

“Bu 10 yıl, yerinden oynayan taşların yerleşeceği ve yeni bir ekonomik sistemin, yeni bir jeopolitiğin dünyaya egemen olacağı dönem olarak tarihe geçecek” diyen Koç, 2010 yılının beklentileri karşılamak açısından ‘cömert’ olmasını diledi. Koç “2010 ortak akıl üretmeye en çok ihtiyaç duyulan yıl olacak” dedi.

TÜRKİYE FIRSATLARI GÖRMELİ

Koç Topluluğu yayını ‘Bizden Haberler’ dergisinde, Mustafa Koç ve Koç Holding İcra Kurulu Başkanı Bülent Bulgurlu’nun 23’üncü Koç Topluluğu Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı’ndaki konuşmalarına yer verildi.

Mustafa Koç konuşmasında, ABD, Avrupa ve Japonya’nın güçlerini kaybettiğini ve yeni düzende Türkiye’nin pozisyonunun farklı olacağını vurguladı. Mustafa Koç, bu dönemde Türkiye’nin, yıldızı parlayacak ülkelerde oluşacak fırsatları iyi değerlendirmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

KÂRDA REKOR KIRILDI

Koç Holding İcra Kurulu Başkanı Bülent Bulgurlu “2009’u 66 milyar lira satış rakamı ile kapatırken, faaliyet kârımız 2008’in yüzde 20 üzerine çıkarak tarihi yüksek seviyeye ulaştı ve 6.9 milyar lira oldu” dedi. Yatırım yapılacak yeni alanlar olarak Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’e dikkat çeken Bulgurlu, 2010’da 77 milyar lira ciro, 7.4 milyar lira faaliyet kârı ve 4.7 milyar lira net kâr hedeflendiğini bildirdi.

KOÇ'TA 25 YIL

Toplantıda Koç Topluluğu’nda 25’inci hizmet yılını dolduranlardan biri olan Mustafa Koç için hazırlanan özel ödül töreni bölümünde, Mustafa Koç’un 25’inci yıl hizmet ödülünü kendisine Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç verdi. İngiliz golfçü Laura Davis de yapılan telefon bağlantısıyla Mustafa Koç’a tebriklerini iletti ve kendisiyle bir karşılaşma yapmak üzere çok yakında İstanbul’a geleceğini söyledi.

2

Haberin Devamı