Dr. Haydar Dümen Taşlar yerine otururken...
HABERİ PAYLAŞ

Taşlar yerine otururken...

Haberin Devamı

Vaktinden önce cinsellikle tanışan kadın sancılı günler geçiriyor. Taşların yerine oturmadığı bu dönemde korku, heyecan, aşk, özlem, istek bir arada yaşanıyor. Tabii hem kafalar hem duygular karışıyor....

BÖYLE SORU YOK!

Hayat kadını çok kızdı

Sorun bnim 45 dakikada boşalmam. Hangi hayat kadınına gittiysem hep kızdı. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Yaş kaç yaş okurum? Bana koordinat vermeden okyanusa düşen yüzüğü aratmayın. Bu da yetmez, doktora 3-5 satırlık ek bilgiler de vermeniz yararınıza olur. Ben de balık olmayan yere olta atmam. Bir de öğrenim durumu önemlidir. Diyelim ki bunlar tamam, peki ben ne yapacağım? Geç boşalmanı erkene alacağım. Yani heyecan potansiyelini yükselteceğim. 18 yaşındaki bir dünya güzelini tavsiye edip hayal kur mu diyeceğim? Böylece boşa kürek mi sallayacağım? Mesajımı aldınsa ne âlâ, almadıysan evlen, sonra gereğini biz yapalım.

Hep hayal kuruyorum

23 yaşındayım, nerede bir kadın görsem kendimi onunla ilişkiye girerken hayal ediyorum. Hiç cinsel ilişkiye girmedim, ondan mı?

CEVAP

Değerli okurum, durumuna açlık sendromu derler. Atalar adını yıllarca önce koymuş, ‘Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır’ demişler. Açlık böyledir. Bir yere kadar irade gereklidir. Bir yerden sonra olacaklar kişinin kimliğine göre değişir. Öte yandan ‘Açlık fırın deldirmiş’ diye teşhis de koymuşlar. Bunların arasında en önemlisi “Allah kimseyi açlıkla cezalandırmasın” duasıdır. Çünkü açlık iradeyi sıfıra indirir. Peki okurum ben ne diyeyim? Seninkine manevi tecavüz derler. İradene selam gönderiyorum, kendi arabanı kendin kullan diyorum.

Kocam mastürbasyon yapıyor

30 yaşındayız, 3 yıldır evli kadınım. Eşimi 2 kere mastürbasyon yaparken yakaladım, yalanladı. Onu mutlu etmeye çalışıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşin 27 yaşına kadar 12 yıl boyunca mastürbasyon yaptı ve bu yönteme şartlandı. Oysa sosyal değerler, geleceği, çoluk çocuk ve yaşlılıkta aile yuvanıza kadar her şey evliliğe göre ayarlandı. Bu mastürbasyona şartlanmadır. Başka evliliklerde de görüyoruz ama bu durum aşkla, sevgiyle, güzellikle ilgili değil. Üzerine gitme, kocanla kavga etme. İkide bir suçluymuş gibi manalı manalı yüzüne bakma. Asla surat asma. Çözüm de önce yandaş ol, bazı şeyleri onunla paylaş, ufak kazanımlarla bu sorunu çöz.

Neden boşalamıyorum?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde boşalamıyorum. Ama mastürbasyonda çok kolay oluyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, yaşını yazmamışsın ama sanırım 20’nin üzerindesin. 5 yıldır mastürbasyon yaptığını düşünüyorum. Yani beynin mastürbasyona koşullanmış. Bunun kadına transfer olması gerekiyor. Olacak ama senin de sürekli partnerin ve eşin olacak. O zaman bu sorunla başedebilme şansı artacak. Şimdilik mastürbasyonu azalt. Cinsel birleşmeler sırasında da ‘Olacak mı olmayacak mı?’ gibi tedirginlik yaşama.

Bozuldu mu?

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. 10 yaşındayken bisikletten düşmüş, vajinasından birkaç damla kan gelmiş. Sizce kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Hayır, bozulmadı değerli okurum.

Öpüşünce sertleşiyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşmeye başlayınca penisim hemen sertleşiyor ve ağrılar giriyor. Ben boşalmıyorum. Acaba boşalmam mı gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, elbette boşalmak gerekiyor. Ama bunun da kendine göre kuralları ve koşulları var. Kuralına göre oynanmayan her oyun falsoludur. Bu kuralları da belirleyen pek çok yaptırım vardır. Onları da gözardı etme.

Ayrı kalınca özlüyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 26 yaşında. Sevgilimle sevişirken mutlu olamıyorum. Ayrı kaldığımızda da onu özlüyorum ve istiyorum. Birlikteyken tüm isteğim gidiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun adına genç kızlık sendromu diyelim. Bu yıllarda heyecan, korku, sevgi, aşk, özlem, belirsizlik bu tür çelişkilere neden olur. Arkadaşını özlediğine göre duyguların ona yönelik. Cinsel ilişki senin bileceğin iş, zamana bırakalım ve bekleyelim görelim.

Biraz kan gelmiş

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Duş alırken çok az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir.

Evliliğim tehlikede

30 yaşındayım, yeni evliyim. Penisim büyük olduğu için eşimin canı yanıyor. İkimiz de üzülüyoruz. Bu durum evliliğimi tehlikeye sokuyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, teknik öğreneceksin ve yarısını kullanacaksın.

Prezervatif patlamış

25 yaşındayım, kız arkadaşım da 24 yaşında. Birkaç gün önce ilişkiye girdik, prezervatif patlamış. Kız arkadaşım ertesi gün hapı aldı. Sizce hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalma ihtimali var. Yüzdesi bana göre zayıf. Beklemekten başka çare yok. 15 gün sonra test yaparsınız ve durum ortaya çıkar.

Eşimin vajinasını nasıl büyütebiliriz?

27 yaşındayım. Eşimin vajinası çok küçük. Bu yüzden ilişki sırasında çok acı duyuyor. Acaba vajinayı nasıl büyütebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, düzelecek bir sorundan söz ediyorsun. Bir tür kas kasılması, vajinismus. Bunu da biz uzmanlar çözüyoruz.

Eğrilik tek sorunum

28 yaşındayım. 8 santimlik penis yeterli mi? Bir de eğri. Sol testis yukarıda. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin üroloji uzmanı tarafından görülmesi ve bir karar verilmesi gerekiyor.

Çok canım yanıyor

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım yandı. Kan gelmedi. Zarım esnek mi yoksa ileride kan gelir mi? Bir de yanma oluyor, iltihaptan mı?

CEVAP

Sevgili okurum, yanmalar iltihaptan. İlişkide vajinan esnedi. İleride penisin çapıyla ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Esnekse “Esnektir” diyeceksin.

Zevk almıyorum

22 yaşında kızım. Sevgilimle 4 aydır ilişkiye giriyoruz. Orgazm olmuyorum. Mastürbasyon yaparken yaşadığım kasılmaları yaşayamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, alışacaksın. Zamanla vajinal orgazmı öğreneceksin. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş yapılacak. Bu da zamana bağlı.

Karım ilişkiye girmeye korkuyor

24 yaşındayım. Penisim 19 santim. Eşim korkuyor, ilişkiye giremiyoruz. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal sınırların üzerinde. İlişkiye girememe korkusu bir tür vajinismus kapsamına girer. Onu da uzmanlar çözeriz. Gerisi size kalmış.

GÜNÜN SÖZÜ

Neye inanacağın konusunda bir kuşkun varsa iki yol gösterin var. Aklın ve vicdanın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder