Spor Tatar: Morluklar doğal makyajım

Tatar: Morluklar doğal makyajım

Paylaş
Tatar: Morluklar doğal makyajım

Dünya ve Avrupa Şampiyonu bayan boksör Gülsüm Tatar, yüzüne aldığı darbeler sonucu oluşan morlukların, kendisi için doğal makyaj olduğunu söyledi

Kavgayı çok sevdiği için ve tüm ailenin boksör olmasından dolayı boksa başladığını belirten, milli takımı 64 kiloda temsil eden Tatar, şunları söyledi: "Ağabeylerim boksla uğraşınca, evde ister istemez boks konuşuluyordu.

Ben de onlarla zorunlu olarak boksa yöneldim. Kavgayı sevdiğim için boks bana zor gelmiyor. Artık boks benim mesleğim oldu. Boksu o kadar çok seviyorum ki müsabakalarda yüzüme aldığım darbeler sonucu gözümde oluşan morlukları doğal makyajım olarak görüyorum. Diğer bayanlar gibi yapay makyaj malzemeleri kullanmam ben."

BOKSÖRLER ASKER, ANTRENÖRLER KOMUTAN

24 yaşındaki, Elazığ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 3. sınıf öğrencisi Gülsüm Tatar, boksun kendisi için adeta bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, "Boksu öylesine benimsemişim ki ben kendimi ve tüm boksör arkadaşlarımı boksun askerleri, Selahattin hocamızı da komutan gibi görüyorum.

Askerin disiplinini boks hayatımda uyguluyorum. Bu yüzden hocamızın verdiği taktikleri ve talimatları bir emir gibi algılarım ve gereğini yaparım. Tüm arkadaşlarımın da bu disiplin doğrultusunda hareket ettiğini görüyorum" dedi.

"KAVGAYI SEVİYORUM"

Kavgayı çok sevmesine rağmen, dışarıda kavgadan kaçtığını söyleyen Gülsüm Tatar, "Çünkü ben dayanamam karşımdakine zarar veririm. O zaman da federasyondan ceza alırım ve boks hayatım biter diye dışarda asla kavga etmem" diye konuştu.

BOKSÖRLERİN AŞKI

Milli boksörlerden Önder Şipal ile nişanlı olduğunu ifade eden Gülsüm Tatar, nişanlısıyla normal sevgililer gibi selamlaşmadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Boksör nişanlımla birbirimize vurarak selamlaşıyoruz.

İki boksörün nişanlılığı da böyle olur zaten. Bizim görüşmemiz diğer insanlar gibi olmuyor. Bazen elimize eldivenlerimizi giyiyoruz ve birbirimize vurarak şakalaşıyoruz."

AYNI ANDA FİNAL HEYECANI

Milli boksörler, 1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası’nda aynı anda final heyecanı yaşadılar.

Turnuvada bayanlar 64 kiloda mücadele eden Gülsüm Tatar, Kazak rakibi Saida Khassenova ile finalde karşı karşıya gelirken, Önder Şipal ise erkekler 69 kiloda Macar Imre Bacskai ile mücadele etti.

Gülsüm Tatar, rakibini 3-0 yenerek altın madalyanın sahibi olurken, Şipal ise rakibine 4-1 yenilerek, bronz madalyada kaldı.

2

Haberin Devamı