Gündem Tatbikatta buluşacaklar

Tatbikatta buluşacaklar

Paylaş
Tatbikatta buluşacaklar

Orgeneral Berk bugün ve yarın Kars Sarıkamış'taki Allahüekber Dağları bölgesinde icra edilecek 2010 Kış Tatbikatı'na komutanlık edecek

KIŞ TATBİKATI

Haberin Devamı

Erzincan’daki Ergenekon yapılanmasıyla ilgili açılan davada iddianamenin bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk gösterilmişti. Orgeneral Berk, iki kez çağrı almasına rağmen savcılara ifade vermemişti. Orgeneral Berk bugün ve yarın Kars Sarıkamış’taki Allahüekber Dağları bölgesinde icra edilecek 2010 Kış Tatbikatı’na komutanlık edecek. Birinci Dünya Savaşı sırasında binlerce askerin donarak öldüğü Sarıkamış faciasının yaşandığı bölgede yapılacak tatbikatta, birliklerin kış koşulları altında savaş yetenekleri denenecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da yarın Sarıkamış’ta olacak. Başbuğ ile Berk, bir araya gelecek.

GÜL VE ERDOĞAN YOK

Tatbikat iki yılda bir yapılıyor. 23 Şubat 2006’daki tatbikata, Başbakan Tayyip Erdoğan, o dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanları da katılmıştı. 2008’de yapılacak tatbikata da, Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılması planlanmıştı. Ancak, 2008’deki kış tatbikatı, bu tarihlerde Kuzey Irak’taki PKK kamplarına düzenlenen operasyon nedeniyle iptal edilmişti. 2010 tatbikatına katılımın Gül ve Erdoğan’ın programında yer almaması ise dikkati çekti.

Haberin Devamı