Dünya Tatil cennetinde panik: Yanardağ patladı patlayacak!

Tatil cennetinde panik: Yanardağ patladı patlayacak!

Paylaş
Tatil cennetinde panik: Yanardağ patladı patlayacak!

Türklerin de sıklıkla gittiği tatil beldesi Bali'de büyük bir panik yaşanıyor. Bali'de sabah erken saatlerde sismik sarsıntılar meydana gelirken, aktif bir yanardağın hareketlenmesi üzerine bölge tahliye edildi. Binlerce insan bölgeden uzaklaştırıldı

Endonezya’nın turistik noktalarından ve başta Instagram üzerinde paylaşılan karelerle çok popüler bir hale gelen Bali Adası’nda korku dolu saatler yaşanıyor. Sabah erken saatlerinde Bali’nin doğusundaki Agung Dağı’nda sismik hareketlenmenin olduğunu açıklayan yetkililer, aktif yanardağın patlamasından endişe ettiklerini duyurdu.

Sözcü'nün aktardığına göre Agung Dağı’ndaki hareketlenmeden dolayı kaygılı olan yetkililer, alarm seviyesini 3’e çıkardı. Yanardağların tehdit unsuru oluşturduğu tehdit seviyelerinde en yüksek seviye 4. Yetkililer kraterin 6 kilometre yakınına yaklaşılmaması gerektiğini söylerken, 6 bin kişi tahliye edildi.



Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı’ndan Purwo Nugroho, “Volkanik hareketlenme çok yüksek ve yeryüzüne magma çıkma riski hala mevcut. Herkesi bu bölgeden uzaklaştırıyoruz” ifadesini kullandı. Tahliye edilenlerin sayısının artacağı belirtildi.

Yaklaşık 130 aktif yanardağın olduğu Endonezya bu alanda dünya birinciliğine sahip. Bahsi geçen Agung Dağı, 1963-64 yılları arasında 1000 kişinin ölümüne ve yüzlerce insanın da yaralanmasına sebep olmuştu.

Haberin Devamı