Sağlık Tatil dönüşü kilo alımına dikkat

Tatil dönüşü kilo alımına dikkat

Paylaş
Tatil dönüşü kilo alımına dikkat

Denizli Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı diyetisyen Meryem Güç, tatil dönüşü alınan kilolara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi

Beslenmenin açlık duygusunu bastırmak veya karın doyurmak olmadığını belirten Diyetisyen Meryem Güç, sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda bilinçli olarak alınması gerektiğini söyledi. Güç, "Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı tatil ve seyahatlerinizde de devam ettirmeniz gerekmektedir. Bu dönemlerde öğün saatleriniz değişse bile, öğün düzeninizi bozmamanız gerekmektedir. Yemeyi özlediğiniz veya sevdiğiniz besinleri tüketirken bunu sıklığına dikkat etmeli, haftada 1-2 defadan fazla tüketmemelisiniz" dedi.

Haberin Devamı

Diyetisyen Meryem Güç, tatilde doğru beslenmenin önemine değinerek,şunları söyledi:

"Açık büfe ana yemeklerde tercihinizi salata sebze, yoğurt cacık, ızgara et çeşitlerinden ve tam tahıl ekmeği, bulgur yada kuru baklagillerden yana kullanabilirsiniz. Tatlı tüketmek istediğinizde tercihiniz yemeklerden 2 saat sonra olacak şekilde sütlü tatlı ya da dondurma olabilir. Asitli içecekler yerine ayran, su veya şekersiz limonata tercih edebilirsiniz. Tüketilen meyve miktarına da dikkat edilmelidir. Posa oranı yüksek olan şeftali, armut, kayısı, kiraz veya erik tüketilebilir. Ödem, hazımsızlık ve şişkinlik problemleriyle karşılaşmamak için günde en az 8 bardak su tüketimine dikkat edilmelidir."