Advertorial Tatil için En İyi 5 Tüyo Belirlendi
Sponsorlu

Tatil için En İyi 5 Tüyo Belirlendi


Paylaş
Tatil için En İyi 5 Tüyo Belirlendi

Tatil için En İyi 5 Tüyo Belirlendi

Tatil Uzmanlarının Bu Yaz Tatili için Önerileri Neler?

Çoğu tatilseverin yılda bir kere uzun bir tatile çıktığı düşünüldüğünde tatil planını yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları derlemek için işin uzmanlarına danışıldı. İşte Gezisitesi.com’un kısaca tatil tavsiyeleri:

1 ) “Eb yi kaçırma!” Nedir?
Bu deyimi turizm uzmanları sıkça kullanıyor. Genellikle yurtiçi oteller için erken rezervasyon dönemlerinin ingilizce isminin kısaltması eb (early booking) döneminde yaz tatili planlarını ayarlamanın çok daha kazançlı olacağını ifade ediyor. Tur, Cruise ürünlerinde de erken rezervasyon bulunduğu belirtiliyor.
“Erken Rezervasyonda rezervasyon yapıldığında diğer zamanlarda yapılacak aynı otel aynı tarih rezervasyonunuza göre %40 kazançlı olabiliyorsunuz.” şeklinde belirten Gezisitesi.com turizm uzmanlarına göre de Erken Rezervasyon dönemi 20 TL den başlayan gecelik fiyatların da olduğu kaçırılmaması gereken tatil fırsatlarını içeriyor. Ayrıca erken rezervasyon iptal güvencesi ile de otele giriş tarihinizden 3 gün önceye kadar iptal talep ettiğinizde ücretin tamamını (güvence bedeli hariç) iade alabiliyorsunuz.

Erken Rezervasyon Otellerini İncelemek için Tıklayınız!


2) Kıbrıs Yükselişte, Farkında mısınız? Neden mi?
Turizm Uzmanlarına göre Kıbrıs birçok Akdeniz destinasyonuna göre daha kaliteli alternatifler sunmasıyla daha seçici tatilseverleri çekebilecek son dönemlerin yükselişteki destinasyonu. İlgideki yükselişin nedenlerinden birkaçı da 2011 yılının Türkiye’de Kuzey Kıbrıs yılı olarak seçilmesi, yatırım faaliyetlerine hız verilerek kaliteli imaj oluşturulması için strateji çizilmesi ve Kıbrıs hakkında yanlış bilinenlerin giderek yerini doğru bilgiye bırakması olarak gösterilebileceğini belirten Gezisitesi.com turizm uzmanları Kuzey Kıbrıs’ın erken rezervasyon dönemi hakkında da bilgi veriyor.
Kuzey Kıbrıs otellerinde 31 Mart’a kadar erken rezervasyon dönemi devam ediyor. Böylece şimdiden rezervasyon yapıp tatil havasına girmek mümkün.

Kıbrıs Erken Rezervasyon Otellerini İncelemek için Tıklayınız !


3) Özel Dönemlerde Fiyat Avantajı Yakalamak Mümkün, Dikkat!
Paskalya ve yurtdışında yaygın olarak kutlanan bayram tatilllerinde yurtdışı tur ve cruise larda özel fiyat avantajları yakalanıyor. Nedeni ise bayram tatilini Türkiye, Yunansitan gibi Akdeniz ülkelerinde değerlendiren Avrupalı turistlerin geliş uçaklarından dolayı boş kalan uçuş ayaklarının ucuz uçuş bileti imkanı olarak geri dönmesi. Böylece yurtdışı turlarda daha avantajlı paketler yaratılıp Türk tatilseverlere aynı tatil için daha ucuz fiyatlara tatil yapma olanağı oluşuyor.
Gezisitesi.com’a göre 2011 yılında paskalya tatili 23 Nisan bayramı ile birleşince aileler için de daha uygun fiyatlarla tatil imkanı doğmuş oldu.

Paskalya Turlarında 309 Eur’dan başlayan fiyatlarla avantajlı yurtdışı turları için tıklayınız !


4) Yurtdışında Otel Seçmek için Güvenilir Kaynağa Sahip misiniz?
Otel seçimi yurtdışı için tatilseverleri nispeten daha zorlayan bir seçim olduğu için alınan bilgilerin sağlıklı olması gerektiğini belirten Gezisitesi.com tatil uzmanları, otelin haritadaki konumu, metro, havaalanına uzaklığına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Özellikle yurtdışı otellerinde otel, oda özelliklerinin sözlüden daha çok yazılı görülmesinin daha sağlıklı olacağı düşünülüyor. Buna göre en iyi kaynaklar online turizm acenteleri olarak bilinmekte.

Yurtdışında otellerinde gecelik 10 TL’den başlayan fiyatlarla otelleri sokak sokak gezerek incelemek için tıklayınız !


5) Önemli Detayları Kaçırmamak için Turizm Acentenize Dikkat !
“Kullandığınız acenteden doğru bilgilendirme almak çok önemli, örneğin erken rezervayson dönemi ile ağustos, temmuz için de indirimli rezervasyonlar yapılırken iptallerde tüm ücret iadesi yapılabildiği bilgisinin verilmesi gerekiyor.” şeklinde durumu izah eden Gezisitesi.com ekibi erken rezervayson iptal güvencesinin 10 TL ile 40 TL arasında bedeli olduğu bilgisi veriliyor.

Erken Rezervasyon iptal güvencesi ile otele giriş tarihinizden 3 gün önceye kadar iptal talebi ile tüm konaklama ücretinizi (iptal güvencesi bedeli hariç) iade alabiliyorsunuz.