Tamer Heper Tatil parası sonra alınacak
HABERİ PAYLAŞ

Tatil parası sonra alınacak

Haberin Devamı

15 senedir bir işte çalışıyorum. Yeni öğrendim ki çalışmalarım eksik gösterilmiş. Bu arada da izin kullanmadım, bir de izin parası varmış. Bunları alabilir miyim? Ş.A.

Eksik çalışma ile izin parasını birbirinden ayırmak gerekecek. Eksik çalışma gösterilmiş ise bu sizin emekliliğinizi etkiler. Dolayısı ile çalışmalarınızın tam olarak gösterilmesi gerekir. Bunun için çalışmalarınızın tespiti için dava açmanız gerekebilir. Çalıştığınız süreleri tanıkla ispatlayabilirsiniz.
Tatil parası konusunda ise çalışmakta iken tatil parası alamazsınız, ancak birikmiş tatil hakkınızı kullanabilirsiniz. Ancak bunu para ile telafi etmek işten ayrıldıktan sonra mümkün.
Zira işten ayrıldıktan sonra birikmiş izinlerinizi kullanma imkanı yok. Bunun için işten ayrıldıktan sonra izin günlerinizin karşılığı olan parayı alabilirsiniz. Kaybınız böyle telafi edilebilir. İşten ayrıldıktan sonra izin konusunda paranızı alamazsanız elbette yapacağınız şey mahkemeye başvurmaktır. Gelişmeler öyle gösteriyor ki evet sonunda işiniz mahkemeye gidecek.

İkisi de olmaz
Kat maliki olan komşumuzun arabası yok ama komşu binadaki ahbabanın aracını bizim garaja park etmek istiyor. Buna hakkı var mı? Ayrıca birinci katta oturan komşu da teras şeklindeki balkonunu işyeri olarak kullanmak istiyor. Onun buna hakkı var mı? G.Ö.

Kırk senedir bu işin içindeyim birkaç ihtilaf konusu bul, yarat deseler bu kadarını bulamam. Önce araç parkı. Binalardaki garaj ve otoparklar bağımsız bölüm maliklerinin ortak malıdır. Herkesin arsa payı oranında yararlanma hakkı vardır. Ancak bu yararlanma hakkı, ortak yerin kullanma amacına yöneliktir.
Bu sizin olayınıza yansıtıldığında demektir ki, bağımsız bölüm maliki otoparktan kendi amacına uygun yararlanacak yani aracını park edecek. Bir başkasını getirip burayı kullandırmayacak. “Bu yer bana da ait, dilediğimi yaparım” diyemez.
Çünkü amacına uygun kullanmak zorunda. Buranın amacı komşunun arabalarının park etmesi değil. İkinciye geleyim. Ne olur bırakın kanunu kitabı, bir dairenin balkonunda işyeri olur mu yahu? Evet komşunuz balkonunu işyeri yapamaz, daha da ileri gideyim mesken olan bağımsız bölümünü dahi işyeri yapamaz. Bu nasıl bir tekliftir inanamadım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder