Sayım Çınar Tatil rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Tatil rehberi

Yazın gelmesiyle birlikte tatil kitapları da raflarda yerini aldı.“101 Şey” serisinin üçüncü kitabı geçtiğimiz günlerde İnkılâp Yayınları’ndan yayımlandı. Akdoğan Özkan imzasıyla yayımlanan kitap “Ege ve Akdeniz’de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey” adını taşıyor. İşte bu hafta sizin için seçtiğim kitaplar.

TATİL REHBERİ

Ege ve Akdeniz’de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey

Akdoğan Özkan/İnkılâp Yayınları Bir “tatil aktiviteleri rehberi” olarak tasarlanan kitap, Çanakkale’den Anamur’a uzanan batı sahillerimizde romantik etkinliklerden kültürel rotalara, maceradan lezzet duraklarına çok sayıda ‘4 mevsimlik’ tatil seçeneği içeriyor. Kimi maddelerde dikkatlerimizi Ege ve Akdeniz’in neredeyse hiç bilinmeyen harikalarına çeviren kitap, bölgeye yönelik sıra dışı karakteri ile de türünün ilk örneği.

Haberin Devamı

İNCELEME-ARAŞTIRMA-TARİH

PHILIP MANSEL

Çeviren: Nigar Alemdar/Everest Yayınları

Konstantiniyye’nin yazarı, ünlü tarihçi Philip Mansel’in Osmanlıların son yıllarını incelediği çalışması, Sultanların İhtişamı Everest Yayınları tarafından yayınlandı.1945 yılına gelindiğinde Osmanlı İmparatorluğu ve bölgedeki birçok hanedanlık devrilmiş; Ortadoğu, varlıklarını bugün de sürdüren devletlere bölünmüştür. 1869-1945 yılları arası Ortadoğu’nun durumunu ele alan Sultanların İhtişamı, ışığı sönmekte olan imparatorluktaki paşaların, beylerin, sultanların, şahların, mollaların, hanların ve emirlerin bu dönüşümdeki önemli rollerini ortaya koyuyor. Bu kitapta, Mansel’in sözlerine daha önce yayımlanmamış, yaklaşık 200 fotoğraf eşlik ediyor. Sultanların İhtişamı, Osmanlılar üzerine araştırma yapanlar kadar, tarihe meraklı genel okurun da ilgisini çekecek bir çalışma.

ŞİİR

PERA’DA YAĞMUR

Erhan Güleryüz/Alfa Yayınları Müzik dünyasının önemli isimlerinden Erhan Güleryüz, edebiyat dünyasına yeni şiir kitabı ile merhaba dedi. Şairin PERA’da Yağmur adlı yeni şiir kitabı yine Alfa Yayınları tarafından yayınlandı. Güleryüz, kitabının ön sözünde “Yaşamın bize verilmiş çok büyük bir hediye olduğunu ve insan olmanın çok büyük bir mucize olduğunu her daim hatırlatan şey ‘yokluğunun’ farkında olmaktır. ‘yok’u ve boş sayfaları anlamlandırmak istedim, umarım bu anlamlandırmadan size de paylaşabileceğimiz duygular çıkar” diyor. Erhan Güleryüz, bu kitabında “doğaçlama” denebilecek bir samimiyetle okuru kuşatıyor. İçerisinde Erhan Güleryüz tarafından yapılan ve şiirlerle örtüşen karakalem çizimlerin yer alıyor oluşu kitaba ayrıca bir farklılık katıyor.

Haberin Devamı

ROMAN

ARTIK AYRILSAK DİYORUM

Neslihan Acu/Doğan Kitap Neslihan Acu’nun yeni romanı Artık Ayrılsak Diyorum Doğan Kitap’tan çıktı. Yazar,evlilik, ilişkiler ve ayrılamamak üzerine bir romanla karşımızda. Romanı okumaya başlayınca Esma karakterini çok sevdim. Esma karakterindeki kadınların işi çok zor. Artık Ayrılsak Diyorum, daha çok kadın ekseninden yazılmış bir roman. Büyük umutlarla evlenen ama farklı hayaller ve beklentiler nedeniyle evlilikleri kısa sürede çatırdamaya başlayan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Evliliklerini sorgulamak isteyenlere kesinlikle öneririm.

Haberin Devamı

GENEL KÜLTÜR

EJDERHALAR/ İNSANLIK DİYARINDAKİ CANAVARLAR

Patrick Absalon-Frederik Canard/ Yapı Kredi Yayınları Dünyanın yaratılışı efsanelerinin çoğunda var olan bu melez canavara çifte değer yüklenmiştir: Asya’da bereket, refah ve bilgelik sembolü iken, Hıristiyan Batı için kötülüğün canlanmış halidir. Azizler, papazlar ve şövalyeler ejderhaya karşı amansız bir savaş vermişlerdir. Eskiçağ’dan XVIII. yüzyılın ortasına kadarki dönemin seyyahlarına ve alimlerine inanacak olursak, ejderha gerçekten vardı. Ejderha hakkında bilmek istediğiniz her şey bu kitapta. Genel kültürünü geliştirmek isteyenler mutlaka okusun.

KİŞİSEL GELİŞİM

MUTLULUK PROJESİ

Gretchen Rubin Çeviren: Murat Kayı/April Yayıncılık

Kendini tanıma ve geliştirme, daha huzurlu ve zengin bir yaşama ulaşma, içsel dinginliği sağlama ve her şeyden önemlisi mutlu olma üzerine yazılan kitaplar arasına en son Gretchen Rubin’in Mutluluk Projesi katıldı. New York Times gazetesi ve amazon.com sitesinde aylardır ilk onda yer alan, çeviri hakları 30’dan fazla dile satılan, çıktığı günden beri bir fenomen haline gelen Mutluluk Projesi, April Yayıncılık’tan çıktı. Melankoli, güvensizlik, halsizlik ve suçluluk duygularından bir türlü sıyrılamayanlara bu kitabı şiddetle öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder