Gündem Tatilci çarpan 'ihmâl'

Tatilci çarpan 'ihmâl'

Paylaş
Tatilci çarpan 'ihmâl'

Datça'da 'yerden aydınlatma lambası'ndaki elektrik kaçağı halkın uyarısına rağmen önlenmedi. Elektrik akımına kapılan 3 kişi ölümden döndü

Datça’daki Taşlık Plajı’nda 16 Temmuz’da ‘yerden aydınlatma lambası’na basan kişi elektrik akımına kapıldı, şans eseri ölmedi. Civardakiler elektrik dağıtım şirketi AYDEM’i aradı. AYDEM yetkilisi “Orası belediyenin sorumluluk alanında” dedi.

Haberin Devamı

Belediyeye telefon edildi. Telefon açılmadı. Tatilciler önlem olarak lambanın üzerine otomobil lastiği bıraktı. Ama dün o lastik yoktu. Denizden çıkıp duş alan Nazife Nida Kırman (11) aynı lambaya bastı. Lambadaki elektrik kaçağının çarptığı küçük kız yere yığıldı.

Zor kurtuldular

Çırpınan kızını kucağına alan anne Müberra Kırman (38) da elektrik akımına kapıldı. Olayı gören Kenan Gürcan anne-kızı iterek elektrik akımından kurtardı. Anne-kız hastanelik oldu. Datça Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da “Soruşturma başlattım. Orası ıslak bir alan olduğu için yerden aydınlatma iptal edilecek” dedi.

Mehmet ÇİL/DHA