Gündem Tatilcinin çilesi başladı

Tatilcinin çilesi başladı

Paylaş
Tatilcinin çilesi başladı

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçiren vatandaşların İstanbul’a dönmeye başlaması nedeniyle TEM Otoyolu ile D-100 ve D-130 karayollarında yoğun trafik oluştu.

TEM Otoyolunun Gültepe rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgelerde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. D-100 Karayolunda ise yoğunluk Kocaeli kent merkezinde başlıyor.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Trafikten bunalan bazı sürücüler hem dinlenmek hem de yolun açılmasını beklemek için araçlarını dinlenme tesislerine çekiyorlar. Ankara-Şereflikoçhisar’dan saat 04.00’te yola çıktıklarını söyleyen TIR sürücüleri Hasan Yılmaz ve Ömer Doğan, saat 18.30’da Çorlu’da olmaları gerektiğini ama ulaşmalarının sabahı bulacağını söyledi.

Yoldaki yoğunluğun kendilerini şaşırttığını ifade eden Doğan "Yol kalabalık diye mola verdik. Çay içiyoruz. Kaçta açılırsa yola devam edeceğiz. Ama trafiğe bakın. Millet evine varamayacak bu gidişle" dedi.

Tuncay Tosun adlı sürücü de Bolu’dan İstanbul’a döndüğünü belirterek "Saat 14.00’te yola çıktım. Şu an saat 18.30 oldu ve ben hala Kocaeli’ndeyim. Bolu’dan yola çıktıktan yarım saat sonra trafik başlıyor. Yarın gelecektim aslında ama yol açıktır umuduyla bugün çıktım. Dinlenmek için arabayı çektim ama gitsem de bir anlamı yok. Sanırım eve varmam daha 3 saat sürecek" diye konuştu.

Ankara’dan İstanbul’a giden Adem Bingöl ise "14.00’te yola çıktık ama hala yollardayız. İzmit’e kadar iyi geldik ama özellikle Sapanca’dan sonra trafik yoğunluğu başladı. Yoruldum, belim ağrıdı. Beş dakika bekleyip devam edeceğim yola. Çocuğu da yemeğe yetiştirmeye çalışıyoruz. Ne zaman varacağımızı bilmiyoruz" şeklinde konuştu. Bu arada, yollarda trafik akışını sağlamak için trafik ekiplerinin yoğun çaba harcadığı görüldü.