Derya Özel Tatile doymadık mı?
HABERİ PAYLAŞ

Tatile doymadık mı?

Haberin Devamı

Bir arkadaşımın annesi “Tatil işi, sabır işi” demişti. Şimdi ne demek istediğini anlıyorum. Aynı yerde 4 günden fazla kalamayan, çalışmadan duramayan bendenize bu kadar uzun tatil, sabır işine döndü.

Gerçi Eylül ayıyla birlikte iş temposu eskisinden hızlı başladı ve biraz afalladım ama çok da iyi hissettim. Yine önümüzde koca bir bayram tatili var.

Okulları başlayan ve ilk kez okula giden çocuklar, bu kadar uzun tatil sonrasında ne yapacak merak ediyorum. Adaptasyon süreci diye başladığımız şu bir hafta unutulacak mı?

Okul disiplinine girmiş, erken yatmaya alışmışken, tekrar bozulan düzen için kara kara düşünüyorum. Tatil rehavetine çocuklarımı sokmamayı ve uyku saatleriyle oynamamayı düşünüyorum.

Zaten kış saati uygulaması da tarihe karışacakmış. Sabah 7.15’te evden çıkan çocukları gece karanlığı bekliyor olacak. Onları bilmem, biz alışmakta zorlanacak gibiyiz. Şimdiden hepimize iyi bayramlar ve huzurlu tatiller dilerim.

Hayaller gerçeğe döndü

Zorlu Holding, çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayıp, cesaretlendirmek için yaz tatilinde başlattığı “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikaye yarışmasını kazananları açıkladı.

Türkiye’nin dört bir yanından 3. ve 4. sınıf öğrencisi 326 çocuğun yolculuk temalı hikayelerini ilettiği yarışmada, Gökhan Kızıklı, ‘Karton Şehir’ isimli hikayesiyle birinci olarak 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. ‘Rüyalar Alemine Yolculuk’ adlı hikayesiyle 2. olan Nehir Zoe Güller, 5 bin TL; ‘Barış Çiçeği’ hikayesi ile 3. olan İnci Naz Yalçın ise 3 bin TL’lik para ödülü kazandı.

Yarışmada dereceye giren ilk 10 kişi ‘Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’ne katılacak. Çocuklar bu eğitimle bir hikâyenin ve karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, konusunda bilgi edinmiş olacak.

Yarışmada 1. seçilen ‘Karton Şehir’ isimli hikayeden yola çıkılarak hazırlanacak tiyatro oyunu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel olarak Aydın Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından sahnelenecek.

Oyun, 26 Mart 2017’de Zorlu PSM’de seyirci ile buluşacak.

ETKİNLİK KUŞU

Cevahir’e gelen çocuklar, birer küçük sihirbaza dönüşecekler! Sihirli Şato’ya gelen minikler, sihirbaz kostümlerini giyip illüzyonist eğitmenlerden öğrenecekleri sihirbazlık numaraları ve sürpriz hediyeler sayesinde keyifli bir tatil geçirecek.

Çocuklar, ünlü sihirbazlar Kıvanç ve Burak ile tanışarak sihir dolu keyifli bir gün geçirme şansı yakalayacaklar. Etkinlik sonunda kendilerine hediye edilen özel illüzyon seti ile Sihirli Şato’dan ayrılacaklar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder