Magazin Tatlıses ve Alişan'a hapis cezası

Tatlıses ve Alişan'a hapis cezası

Paylaş
Tatlıses ve Alişan'a hapis cezası

Tatlıses ve Alişan'a hapis cezası

Suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, sanatçılar İbrahim Tatlıses, Alişan ve Tuğba Özay gibi isimlerin yargılandığı çete davası karara bağlandı. Davada yargılanan Manken Tuğba Özay, ‘örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’ suçlarından beraat etti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise ‘örgüte yardım etmek’ suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Tatlıses ve Alişan’ın cezaları ertelendi. Mahkeme, Kürşat Yılmaz'a 66 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Kürşat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 3 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini istedi. Ardından mahkeme duruşmaya 8 saatlik ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Banker Kastelli lakaplı Abidin Cevher Özden’in hakkındaki davayı öldüğü için düşürdü. Mahkeme ayrıca Kürşat Yılmaz ve İbrahim Tatlıses’in, dansöz Asena lakaplı Onur Çakmak’ı ‘İş çalışma hürriyetini ihlal ettikleri’ iddiasıyla haklarında açılan davayı Asena’nın şikayetinden vazgeçmesi üzerine düşürdü. İşadamı Korkmaz Yiğit’in ‘yağmaya teşebbüs ve örgüte yardım etmek’ suçlarından, manken Tuğba Özay'ın da ‘örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’ suçlarından beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı. Ancak Tatlıses ve Alişan’ın suç işlemeyeceklerine yönelik mahkemede olumlu kanaat oluştuğunu belirtilerek ceza ertelendi.

Davada örgütün liderliğini yaptığı belirtilen Kürşat Yılmaz ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten adam yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Selahattin GÜNDAY- Haluk ATALAY/İSTANBUL,(DHA)