Magazin 'Tatlıses yine şarkı söyler'

'Tatlıses yine şarkı söyler'

Paylaş
'Tatlıses yine şarkı söyler'

İbrahim Tatlıses'in tedavisi için Türkiye'ye geleceği iddia edilen ünlü ABD'li beyin cerrahı Michael Lemole, Tatlıses'in durumunun hızla iyileşiyor olmasının 'Şu zamana kadar yapılan tedavinin doğru olduğuna işaret' olduğunu söyledi

Ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün de kayınçosu (eşi Lisa’nın erkek kardeşi) olan Arizona Üniversitesi Nörocerrahi Bölüm Başkanı Lemole, Ocak ayında aynı Tatlıses gibi başından vurulan ABD kongre üyesi Gabrielle Gifford’u mucizevi bir biçimde hayata döndürdüğü için dünyaca ün salmıştı.

Tatlıses için de Türkiye’ye geleceği haberleri üzerine Milliyet’e konuşan Dr. Lemole ‘Şu zamana kadar bana ulaşan kimse yok. Sizin dünkü emailiniz üzerine İbrahim’in durumunu internetten araştırdım. Ancak bu tarz durumlardan biz doktorlar dışardan meslektaşlarımıza müdahalede bulunmayız. Doktorları beni çağırmadığı sürece gelme niyetim yok’ dedi.

Dr. Lemole, Tatlıses’in durumunu internetten takip etmeye çalıştığını belirterek, ‘Çok hızlı iyileşiyor. Belli ki iyi bakılıyor, doktorları zaten doğru tedaviyi uyguluyor. Doktorları doğru uygulama yapmış olmasa, zaten böyle bir saldırıdan kurtulamazdı’ dedi.

Saldırının Kongre üyesi Gifford’un durumuna çok benzediğini belirten Dr. Lemole, ‘Bu tarz durumlarda hasta ne kadar hızlı iyileşme sinyali verirse dönüş şansı o kadar yüksek olur’ dedi.

Haberin Devamı

‘Sağ tarafa isabet etmesi şans’

Kurşunun beynin sağ tarafına isabet etmesinin bir çok açıdan bir ‘şans’ olduğunu belirten Lemole, ‘Sağ taraf vücudun solunu etkiliyor. Kısmi bir felç olabilir. Ancak kendi kendine nefes alabilmesi çok güzel haber’ dedi.

Lemole, Tatlıses’in bir daha şarkı söyleyip söyleyemeyeceği konusunda ise ‘Dosyasını görmeden bir şey söylemek zor. Ancak konuşabiliyor sanırım. Müzikal yetenek ve konuşma, beynin sağ tarafında. Eğer hasar yoksa bu mümkün. Bu tarz saldırılarda çok sürpriz iyileşmeler de olabiliyor’ dedi.

‘İbrahim’in bu kadar hızlı iyileşmesi umut verici’ diyen doktor ‘Fakat bir şey söylemek için erken, kamuoyu sabırlı olmalı. Oturup bekleyeceğiz’ dedi.

Haberin Devamı

Aslı Aydıntaşbaş/Milliyet