Magazin Tatlıses'i Alman özel harekât timi koruyor

Tatlıses'i Alman özel harekât timi koruyor

Paylaş
Tatlıses'i Alman özel harekât timi koruyor

Münih'teki Kaza Kliniği'nde tedavi gören İbrahim Tatlıses'i ağır silahlı Alman özel harekât timi koruyor.

İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses, tedavi için gittiği Almanya’da özel tim polisleri tarafından sıkı güvenlik çemberi altına alındı. Türkiye’den iki Türk polis eşliğinde gelen Tatlıses’i, hastanede terör, rehin alma ve işgal gibi olaylarda görev yapan ve kısa adı SEK olan ağır silahlı Alman Özel Harekât Komandoları koruyor. Ağır silahlı ve siyah üniformalı beş kişilik ekip, sanatçının kaldığı odaya kimlik kontrolü yapmadan girişlere izin vermiyor.

Haberin Devamı

Adı yok kodu var

Alman özel timi, güvenlik gereği sanatçının da adını gizli tutuyor. Tatlıses hastanede kendi adıyla değil, bir kod numarasıyla kalıyor. Hastane yetkilileri, kendilerine Tatlıses sorulduğunda, böyle bir hastaları olmadığı yanıtını veriyor. Mesaisini tamamlayan özel tim de nöbet değişiminde bu kodu yeni gelen ekibe veriyor.

Suudi prens komşusu

Tatlıses’in hastanedeki komşuları arasında Suudi Arabistan krallık ailesinden bir hasta da var. Suudi prensin Arap dünyasında çok sevilen bir sanatçı olduğunu hatırlattığı İbrahim Tatlıses’e geçmiş olsun dilediği öğrenildi. Murnau Kaza Kliniği’ndeki tedavinin ikinci gününde kısa bir açıklama yapan Tatlıses’in damadı Murat Karakeçili, “Sol eli ve ayağı tutmuyor. Yardımla ayağa kalkabiliyor. Kurşun beyinde büyük hasara yol açmamış, sıyırıp geçmiş” dedi.

Haberin Devamı

Anti terör timi

Almanca ‘Sondereinsatzkomando’ (SEK) olarak bilinen özel eğitimli timler tehlikeli koruma ve baskınlarda görev yapıyor. Korunması gereken kişiye dışarıdan tehlike unsuru varsa SEK’i göreve çağrılıyor. Terör, rehin alma ve işgal gibi olaylarda görev yapan bu ağır silahlı komandolar, siyah elbiseleri, uzun namlulu silahlarıyla tanınıyor. SEK’ler, kuş uçurtmayan tim olarak biliniyor.