Gündem Tatlıses'i başından vurdular

Tatlıses'i başından vurdular

Paylaş
Tatlıses'i başından vurdular

Şarkıcı İbrahim Tatlıses, gece yarısı İstanbul Maslak'ta uğradığı silahlı saldırıda başından vuruldu. Kalaşnikof otomatik tüfek kullanan saldırganlar ise kaçtı

İbrahim Tatlıses, Şişli Maslak Büyükdere Caddesi’ndeki Nurol Plaza’nın alt katında bulunan Beyaz TV’ye ait stüdyoda program çekimlerinin ardından saat 00.15 sıralarında evine gitmek için plazadan çıktı. Yanında bulunan Buket Çakıcı ile otomobiline yönelen Tatlıses’e bu sırada siyah renkli bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor.

5 KİŞİLERDİ, 11 EL ATEŞ ETTİLER

Saldırıda Tatlıses başına, Çakıcı ise omzuna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. 11 el ateş edildiği belirtilen olayın ardından, 5 kişi olduğu sanılan saldırganlar otomobille kaçarken, Tatlıses ve Çakıcı korumaları ve çevredekilerin yardımı ile Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Tatlıses ve Çakıcı daha sonra ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4969","4969","201103","4969-4.jpg");

DURUMU KRİTİK

45 dakika süren ilk ameliyatı burada gerçekleştirilen ve sonrasında da ikinci ameliyatına alınan Tatlıses’in durumu ciddiyetini koruyor. Saldırıda kurşunun sanatçının kafatasını delmediği ancak merminin yarattığı basınç nedeniyle Tatlıses’in kafatasının çatladığı belirtildi.

Saldırıya uğradığını duyan Tatlıses’in yakınları ve sevenleri ise hastaneye akın etti.

GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR ARDINDAN DURUM NE?



5 saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayan İbrahim'in Tatlıses'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kafatasında çatlak oluştuğu belirtilen ünlü sanatçı, arka arkaya 3 ameliyata alındı.

Son ameliyatı saat 05.30 sıralarında sona eren Tatlıses yoğun bakıma alındı. Yakınlarına, hayati tehlikeyi atlattığının söylendiği belirtildi.

Bunun ardından doktorlar tarafından yapılan açıklamada, Hayati risk ciddi olarak yüksektir. Şu an kendisi yoğun bakımdadır. ilk planımız 24 saat boyunca kendisini ilaçlarla uyutmaktır" denildi...

İŞTE DOKTORUNDAN SON AÇIKLAMA

Soruşturma başlatan polis, olay yerinden çok sayıda boş kovan buldu. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, çevredeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı. 5 kişi oldukları sanılan saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Tatlıses son dönemde Kuzey Irak’ta inşaatlar yapıyordu ve piyango ihalesini almıştı. İddiaya göre; bu ülkedeki işleri bozulmuştu.

DAHA ÖNCE DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in başı dertten kurtulmuyor. İnşaat işçisiyken, 'Ayağında Kundura' isimli türküsü ile meşhur olan Tatlıses'in hayranlarının çokluğu yanında, hasımları da var. Tatlıses ilk kez sahnede silahlı saldırıya uğradı.

'Kendilerine kaset sözü verip yapmadığı gerekçesiyle' 1990 yılında, Maksim Gazinosu sahnesinde saldırıya uğrayıp bacağından yaralandı. Ramazan Yetişen ve Fuat Aslan isimli saldırganlar, Beyoğlu Adliyesi'ne çıkarıldıklarında Tatlıses'in korumalığını yapan 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın adamları tarafından kurşunlandı.

Tatlıses ikinci tatsız olayı, memleketi Urfa'da yaşadı. Tatlıses ve adamları ile gezdikleri Sipahi Pazarı esnafından Ahmet Toptan arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında silahını çeken İbrahim Tatlıses'in amcasının oğlu Fevzi Tatlı, Toptan'ı tabancayla vurarak öldürdü. Ünlü sanatçının, bu olay nedeniyle uzun süre başı ağrıdı.

Tatlıses, kısa bir süre önce de ünlü müzik yapımcısı Hasan Bora ile bir anlaşmazlık yaşadı. İbrahim Tatlıses'in eski organizatörü Bora'nın şirketinden ayrılarak Tatlıses'in yanında çalışmaya başlayan 'Şule Çatak' isimli halkla ilişkiler uzmanı yüzünden başlayan kavga sonucu silahlar konuştu. Hasan Bora'nın sahibi olduğu Boray Müzik Yapım şirketi, İbrahim Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlı ve kardeşi Hüseyin Tatlı ile adamları tarafından basıldı.

3