Magazin Tatlıses'i vuran Abdullah Uçmak yakalandı

Tatlıses'i vuran Abdullah Uçmak yakalandı

Paylaş
Tatlıses'i vuran Abdullah Uçmak yakalandı

İbrahim Tatlıses'e gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlı sayısı 20'ye yükseldi. Gözaltına alınanlardan biri daha önce de aralarında husumet bulunan Abdullah Uçmak

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İbrahim Tatlıses’e gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili 32 adrese baskın yaptı. Baskınlarda, Tatlıses ile arasında husumet bulunan Abdullah Uçmak ve 19 adamı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ARAÇ NASIL BULUNDU?

Polis ekipleri, kamera kayıtlarından yola çıkılarak saldırganların olayda kullandığı kalaşnikof ve otomobili Anadolu yakasında ele geçirdi. Olayda kullanılan kiralık arabanın içinde yer belirleme sistemi varmış. Bu bilgi polisin işini kolaylaştırdı. Polis yer belirleme sistemi kayıtlarıyla şüpheli arabanın olay gecesi bulunduğu yeri karşılaştırdı.

Saldırıda kullanılan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi. Olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alınacağı kaydedildi.

>> UÇMAK'IN AVUKATI KONUŞTU

TETİĞİ O ÇEKMİŞ

İlk gelen bilgilere göre, saldırıda tetiği çeken Abdullah Uçmak'ın kendisiymiş. Uçmak'ın aracın arka penceresinden sarkarak ateş ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak, 20 gün önce cezaevinden çıkmıştı. Gözaltına alınan kişiler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca sorgulanacak.

ARALARINDAKİ HUSUMET NASIL BAŞLADI?

Abdullah Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumet uzun yıllara dayanıyor. Uçmak'ın daha önce Tatlıses'ten haraç istediği bu nedenle aralarında başlayan husumet sonucu Tatlıses'in Uçmak'ın adamlarından birini vurdurduğu ve karşı tarafın barışmak için 25 bin lira kan parası istediği iddia ediliyor.

1998 yılında, Tatlıses'in aracına pompalı tüfek ile saldırmak suçundan yargılanan Uçmak ve iki adamını, o dönemde İbrahim Tatlıses affederek tahliye olmalarını sağlamıştı. Abdullah Uçmak ve Tatlıses barış yemeği yemişti.

>> İŞTE TATLISES'İN VURULMA ANI >> VİDEO

>> ŞOFÖRÜ VE KORUMALARI O ANI ANLATTI

>> SALDIRGANLARA TELEFONLA HABER VERİLDİ

Tarih 2002'ye geldiğinde, TEM Stüdyosu'ndaki programının ardından aracıyla hareket ederken Tatlıses'e Gaziosmanpaşa Mevkii'nde ölüm pususu kurulmuştu. Saldırganlar programın saatini şaşırdığı için Tatlıses bu saldırıdan kurtulmuştu.

Ölüm pususu kuran araçtakiler ise bugün gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın adamlarıydı.

Haberin Devamı

Abdullah Uçmak'ın 20 gün önce cezaevinden çıktığı ve daha önce de cezası bittiğinde İbrahim Tatlıses'i öldüreceği tehdidinde bulunduğu öğrenildi.