Gündem Tatlıses'in vurulma anını anlattılar

Tatlıses'in vurulma anını anlattılar

Paylaş
Tatlıses'in vurulma anını anlattılar

Türkücü İbrahim Tatlıses'e yapılan silahlı saldırı sırasında otomobili kullanan şoförü Hakan Çalışkan'ın ve vurulma anına şahit olan Soner Çalışkan'ın ifadesi alındı

Hakan Çalışkan "Silahlı saldırı olduğunu ilk anda anlayamadım. Yanımda oturan İbrahim Tatlıses bir anda kanlar içinde yığıldı. Bir an yavaşladım. Daha sonra hemen hastaneye doğru yola çıktım."

Haberin Devamı

Beyaz Tv’te yaptığı televizyon programı çıkışında silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses’in olay sırasında şoförlüğünü yapan Hakan Çalışkan’ın ifadesi Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından alındı.

Hakan Çalışkan polise verdiği ifadesinde şunları söyledi: "Her şey normaldi. Televizyon çekimlerinden sonra İbrahim Tatlıses, Buket Damla Çakıcı ile birlikte içerden çıktı. İbrahim Tatlıses benim yanıma ön koltuğa oturdu. Buket Damla Çakıcı ise arkaya oturdu. Yola çıktık. Eski özel harekatçı olan iki koruma arkadaki arabadan bizi takip ediyorlardı. Olay sırasında bazı sesler duydum. İlk anda silahlı saldırıya uğradığımızı anlamadım.

Ön cam kırıldı. Her şey saniyeler içinde oldu. İbrahim Tatlıses’e baktığımda başından kan akıyordu ve koltuğa yığıldı. O anda bize ateş edildiğini anladım. Gayri ihtiyari ayağımı gaz pedalından çekmiştim. Durmanın ona bir faydası olmayacağını düşünüp gaza yüklenip hastaneye doğru otomobili sürmeye başladım. Bu sırada telefonla arkadaki korumaları arayıp onlara İbrahim Tatlıses’in vurulduğunu söyledim."

Haberin Devamı

KURŞUNLAR YANIMIZDAN GEÇTİ

İbrahim Tatlıses'in vurulma anına şahit olan Soner Çalışkan o anları ' Arım Balım Peteğim' programında anlattı: Vuralma anında oradaydım. Aramızda üç metre vardı. Kurşunlardan bazıları yanımızdan geçip arkadaki plazaya saplandı. İbrahim Tatlıses aracına binmek için stüdyodan çıktı. Bir kişi geldi ' sizinle fotoğraf çektirebilir miyiz" dedi. O da kırmadı resim çektirdi. Aracına bindi. O sırada o kişi ' Hay' diye bağırdı.

Tuhaf bir ses tonu ve hareketleri vardı. Ben o sıra aracın sağ arkasındaydım. Vuran kişileri göremedik. Çok yakın mesafeden ateş edildi. Araç bir iki dakika durduktan sonra hemen hastaneye doğru yola çıktı. İbrahim Bey çıkarken çok sakindi " herkese iyi akşamlar" dedi. Resim çektiren kişi ise olaydan sonra görmedik.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)