Ekonomi TAV yönünü Doğu'ya çevirdi

TAV yönünü Doğu'ya çevirdi

Paylaş
TAV yönünü Doğu'ya çevirdi

Havalimanı işletmeciliğinde 10'uncu yılını kutlayan TAV Holding, yönünü Doğu'ya çevirdi

OSMANLI'DA GENİŞLİYOR

Havalimanı işletmeciliğinde 10’uncu yılını kutlayan TAV Holding, yönünü doğuya çevirdi. TAV Holding İcra Başkanı Sani Şener, “Başlangıçta ‘Biz büyüyeceksek Osmanlı sınırlarında büyümeliyiz’ dedik. Çünkü orada seviliyoruz. 2000’de Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar’ı hedef seçtik. Şimdi Libya’dan Makedonya’ya büyük bir bölgede varız” dedi. Sektörün doğuya doğru büyüyeceğini belirten Şener, “Dünya bundan sonra İstanbul’dan başlıyor. İstanbul’dan doğuya her yerde olacağız” diye konuştu.

İKİNCİ 10 YILLIK HEDEF TAV'IN

10’uncu yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Sani Şener, sıfırdan kurulan şirketin bugün 8 havalimanında yıllık 45 milyon yolcuya hizmet verir hale geldiğini ve 12 bin 800 çalışanı bulunduğunu bildirdi. Geçen 10 yılda 10 havalimanı hedefi koyduklarını hatırlatan Şener, “1 Mart’ta Makedonya’da 2 havalimanına başlıyoruz. Ohrid ve Üsküp. Böylece hedefimizi başarmış oluyoruz” dedi. Şener, 2020’de 100 milyon yolcuya hizmet etmeyi ve 50 bin çalışana ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

CİRO 4.5 KAT BÜYÜDÜ

TAV Havalimanları’nın 10 havalimanını yönettiğini, 7 tane de servis şirketi bulunduğunu hatırlatan Sani Şener, 2000’de 144 milyon euro olan cironun 2009’da 630-640 milyon euro’ya çıktığı tahmininde bulundu. “TAV Havalimanları 10 yılda neredeyse 4.5 kat büyüdü” diyen Şener, “Krizde gideri çok iyi yönettik. Hiç işçi çıkarmadık. Elektriğimizi, ısımızı biz üretiyoruz. Bunun da gideri planlamada çok büyük etkisi oldu. 2.5 milyon euro tasarruf ettik” dedi. TAV’ın ciro artış beklentisi yüzde 3.

MEDİNE İHALESİNE HAZIR

Sani Şener, dünyada 2009’da hava trafiğinin yüzde 9, Avrupa’da yüzde 7 azaldığını belirterek, “TAV genelinde yüzde 2 arttı, amiral gemimiz İstanbul’da da artış yüzde 5 civarında” bilgisini verdi. Sani Şener, iştirakleri olan Havaş’ı 2-3 yıl içinde mutlaka halka arz edeceklerini de açıkladı. TAV İnşaat olarak Suudi Arabistan’da yürüttükleri çalışmalara da değinen Şener, yap-işlet-devret projesi olan Medine Havalimanı ihalesine girmek için Al-Rajhi Group ile ortaklık kurduklarını belirtti.

2

Haberin Devamı