Gündem 'Tavşan gibi kafasına sıktım'

'Tavşan gibi kafasına sıktım'

Paylaş
'Tavşan gibi kafasına sıktım'

İş adamını öldüren ve sekreterine tecavüz eden sanıklara ceza yağdı. Katilin ifadesi tüyler ürpertti

KAR MASKESİ TAKTILAR

Bursa Osmangazi’de 4 yıl önce tekstilci iş adamı Özkan Kapsan (39), sekreteri Mine M. ile gittiği ormanlık alanda tabancayla öldürülmüştü. 1 çocuk babası iş adamının üzerindeki para ve kredi kartları da çalınmıştı. İş adamının otomobili olay yerinden 4 kilometre uzakta yakılmış halde bulunmuştu. Mine M., “Patronumla cinsel ilişkiye girdiğimiz sırada kar maskeli iki kişi yanımıza geldi. Özkan Kapsan’ı öldürüp sırayla bana tecavüz ettiler” demişti.

2 KIZA DAHA TECAVÜZ

Önder Akpınar (29) ile arkadaşı Erdal Kara (30) katil zanlısı olarak tutuklanmıştı. İkilinin, daha önce de 2 genç kıza sevgililerinin yanında tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı.

İş adamını kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Önder Akpınar, “Mine ile yeni tanışmış ve birlikte olmuştuk. Bana, kredi kartı borcunu ödettiği patronunun kendisiyle sürekli ilişkiye girmek istediğinden yakındı. Onu korkutmam için de dövmemi istedi” dedi.

SEVİŞMESİNİ BEKLEDİLER

Önder Akpınar şöyle devam etti: “Mine, olay günü beni arayıp gidecekleri ormanlık alanı tarif etti. Arkadaşım Erdal Kara’yı yanıma alıp gittim. Mine patronuyla otomobilde sevişmeye başlayınca kar maskesi takıp yanlarına gittik. Özkan Kapsan, Erdal’ı dövünce ben de tabancamla önce bacağına, sonra karın boşluğuna, ardından da şah damarına ateş ettim. Can çekiştiğini görünce tıpkı avda tavşanlara yaptığım gibi kafasına sıktım. Kredi kartı ve paralarını aldık, aracını da yakıp kaçtık.”

HER SUÇ AYRI CEZA

Haklarında 4’üncü Ağır Ceza’da ‘tasarlayarak adam öldürmek, silahlı yağma, cinayete azmettirmek, mala zarar vermek’ten dava açılan Önder Akpınar ve Erdal Kaya ile iddiaları reddeden tutuksuz sanık Mine M.’nin yargılanması tamamlandı.

Mine M. beraat etti. Önder Akpınar ‘kasten adam öldürmek’ten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, diğer suçlardan toplam 90 yıl hapse mahkum edildi. Erol Kara toplam 90 yıl hapse çarptırıldı. Ayrıca her ikisine de bin 375 TL para cezası verildi.  Nail KAHRAMAN/DHA

2