Ekonomi 'Tavsiyemiz Türk borsası'

'Tavsiyemiz Türk borsası'

Paylaş
'Tavsiyemiz Türk borsası'

Dev finans kuruluşu Citigroup'un raporunda, “En çok tercih ettiğimiz piyasalar Türkiye, Rusya, Kore, Tayvan ve Tayland. En büyük sıçrama yılın son üç ayında olacak” denildi

Yılın son üç ayına dikkat!

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından Amerikan Citigroup, ‘Küresel Piyasa Stratejisi’ başlıklı raporunda, Türkiye’yi; Rusya, Kore, Tayvan ve Tayland’la birlikte en çok önerdiği piyasalar arasında gösterdi. Raporda, gelişmekte olan piyasaların, yılın ikinci yarısında ‘sıçrama yapmasının beklendiği’ belirtilirken, “En iyi getiri ise yılın son üç ayında elde edilecek” denildi.

Getiri yüzde 25’i bulur

Citi’nin raporunda şu tahmine yer verildi: “Gelişmekte olan piyasalar ilk yarıda ortalamada yüzde 7.2 değer kaybetti. Ancak ikinci yarıda sıçrama yaşanacak ve 2010 sonuna kadar bu piyasaların ortalama getirisi yüzde 20-25 olacak. Birçok faktör mevcut işlem aralığının birkaç hafta yerinde kalacağını, üçüncü çeyrek sonlarına doğru ise mevcut seviyelerin yüzde 12 üzerine çıkacağını gösteriyor.”

Haberin Devamı

Bilişim ve sanayi önerdi

Citigroup’un raporunda, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi için borsa tavsiyesi ‘nötr’ aşamasına yükseltildi. Latin Amerika için ‘Ağırlık Azalt’, Asya için ‘Ağırlık Artır’ tavsiyesinde bulunuldu. Sektör bazında analizlerin de yer aldığı raporda, üretim gereçleri, bilişim ve sanayi için ‘Ağırlık Artır’, savunma sektörleri için ‘Ağırlık Azalt’, enerji ve finansallar için ‘Nötr’ tavsiyesi verildi.

Brezilya için ‘nötr’ dedi

Raporda, Citigroup’un gelişmekte olan ülkelere ilişkin tek tek tahminleri de sunuldu. Citigroup şu bilgileri verdi: “En çok tercih ettiğimiz piyasalar Rusya, Türkiye, Kore, Tayvan ve Tayland. Brezilya için tavsiyemizi Nötr’e, Hindistan için Ağırlık Azalt’a çekiyoruz. Güney Afrika, Polonya, Mısır ve Malezya tavsiyelerimizi Nötr’e yükseltiyoruz. Çin ve Meksika için tavsiyemiz Nötr.”

İkinci dip korkusu bitti

Citigroup, strateji raporunda, küresel ekonomide ikinci bir dip yaşanmasıyla ilgili korkuların sona erdiğini vurguladı.

Ekonomik iyileşmenin sürmesini bekleyen Citigroup, “Gelişen piyasalar küresel iyileşmede en güçlü bölge olacaktır. Bununla birlikte yılın son üç ayında Çin’de büyüme yüzde 8’e inebilir” öngörüsünde bulundu. Raporda, gelişmekte olan ülkelerde, düşük faizin, borsalara destek sunduğu belirtildi.

Haberin Devamı