Beden Sağlığı Tavuk dönerde büyük risk! Zehirleyebilir

Tavuk dönerde büyük risk! Zehirleyebilir

Paylaş
Tavuk dönerde büyük risk! Zehirleyebilir

TMMOB'a bağlı Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, yaz aylarında dışarıda satılan ürünlerin özellikle de tavuk dönerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğunu vurguladı.

PAZARDA SATILAN ÜRÜNLERE DİKKAT!

Semt pazarlarında yaş meyve ve sebze hariç açıkta satılan, temizlenmesi mümkün olmayan yufka, yumurta, peynir, çökelek, baharat ürünlerinin tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Şehmus Alparslan, bu ürünlerin tozlanmayacak ve sıcakta bozulmayacak şekilde soğutmalı ortamlarda bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

TAVUK DÖNER RİSKLİ

Şehmus Alparslan açıkta satılan unlu mamullerde, tatlı gibi yiyeceklerde de ciddi problem olduğunu ifade ederek her mevsim sevilerek tüketilen tavuk dönerin özellikle yaz aylarında yüksek risk taşıdığını anlattı.

DİKKAT! ZEHİRLEYEBİLİR

Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere neden olabileceğinin ve güvenilmeyen işletmelerde yenilmemesi gerektiğinin altını çizen Şehmus Alparslan, şunları söyledi:

"Bu olumsuzlukların ortaya çıkmasında devletin denetim mekanizması ayrıca çalışıyordur ama tüketicilerin de alışkanlıkları konusunda üzerine düşeni yapması gerek. Dışarıda satılan ürünleri tüketmediğimizde işletmeciler zaten bizim doğrumuzu uygulamak zorunda kalacak. Ancak biz dışarıda satılan ürünü tercih edersek dışarıda daha çok satış olacak ve bu denetim mekanizmasının önleyebileceği bir durum olmaktan çıkar."

Haberin Devamı