Yemek pişirmeden önce satın aldığınız tavuk etini tekrar kontrol edin Pişirmek için aldığımız tavuk etleri genel olarak pembemsi bir renge sahip oluyor, ama biraz daha dikkatlice bakınca üzerinde beyaz çizgiler olan tavuk etlerine de rastlıyoruz. Peki tavuğun üzerindeki o beyaz çizgiler neden oluşuyor ve sağlık açısından tehlikeli mi? Tavuk eti üzerindeki beyaz çizgiler, aslında tavukta bir kas bozukluğu olduğunun göstergesi. Dikkatli olarak incelediği zaman, bu çizgilerin tavuk etinde bulunan kaslara paralel bir şekilde durduğu da kolayca görülebiliyor. Bu kas bozukluğu sağlığımızı etkiliyor mu? Bu sorunun cevabını bir hayvan sağlığı grubu olan Compassion in World Farmig araştırdı ve sonuçları yayınladı. Sonuçlara göre tavuk etinde bulunan beyaz çizgiler, tavuğun yetiştirilme koşullarının sağlıksız olduğu, doğal olarak bunun tüketenler için de sağlıksız olabileceği anlamına geliyor. Hatta bu kas bozukluğu etin lezzetini, kalitesini hatta yağ oranını bile etkiliyor. Teksas ve Arkansas Üniversitesi'nde yapılan 2016 araştırmalarına göre beyaz çizgili tavuk eti sayısı yıllar geçtikçe artıyor. Peki biz ne yapmalıyız? Tavuk eti alırken güvenilir yerleri tercih etmek ve eti almadan önce mutlaka kontrol etmek oldukça önemli. Özellikle tavuğun kaslarına paralel şekilde uzanmış beyaz çizgiler görürseniz o etlerden uzak durulması öneriliyor. Alacağınız tavuk etinin soluk pembe bir renge sahip olduğundan ve üzerinde beyaz çizgiler olmadığından emin olun.