Yaşam Tavuk suyu çorbası gribe karşı etkili mi? (Tavuk suyu çorba tarifi)

Tavuk suyu çorbası gribe karşı etkili mi? (Tavuk suyu çorba tarifi)

Paylaş
Tavuk suyu çorbası gribe karşı etkili mi?  (Tavuk suyu çorba tarifi)

12’nci yüzyılda Mısırlı bir doktor tarafından gribe ve soğuk algınlığına karşı ilaç olarak ilk kez önerildiği iddia edilen tavuk suyu çorbası, yüzyıllardır her kış mevsimi yaklaştığında tüketiliyor. Peki tavuk suyuna çorba yaparken neye dikkat edilmeli? İşte en lezzetli tavuk suyuna çorba tarifi…

12’nci yüzyılda Mısırlı bir doktor tarafından gribe ve soğuk algınlığına karşı ilaç olarak ilk kez önerilen tavuk suyu çorba yüzyıllardır her kış mevsimi yaklaştığında nesilden nesile umutla tüketiliyor.

Peki, gerçekten de tavuk suyu çorbasının soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi var mı? Vatan gazetesinin haberine göre; ABD’nin Nebraska Üniversitesi uzmanları bu teoriyi inceledi ve beklenen sonucu açıkladı: Evet var, ama doğru tarifle yapılırsa!

GRİBE İYİ GELEN EN ETKİLİ TAVUK SUYUNA ÇORBA TARİFİ

ABD’li uzmanlara göre pişirme sırasında tavuktan salınan aminoasit sisteinin, kimyasal açıdan bronşit ilacına benziyor, çorbanın tuzlu suyu, öksürük ilaçları gibi etki gösteriyor.

İçine katılan patates, soğan ve havuç gibi sebzelerin yanı sıra maydanoz ve baharat karışımları da çorbanın bağışıklık artırıcı gücünü daha da etkin hale getiriyor.



Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerisi
Çorbanın aromasını ve besleyiciliğini arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Soğanı iri parçalar halinde kesin. Bol suda yıkadığınız tavuk göğsünü ve budu soğanlarla birlikte tencereye aktarın. Suyu ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.

Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde tel tel ayırın.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını tavuk suyuna aktarın ve çorbanın pürüzsüz olması için el blenderından geçirin.

Dittiğiniz tavuk etlerini ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatın. Pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Servis Önerisi
Pul biber yerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilavesiyle çorbayı servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı