Gündem TAYAD'lılar 11 gün sonra Ankara'da

TAYAD'lılar 11 gün sonra Ankara'da

Paylaş
TAYAD'lılar 11 gün sonra Ankara'da

Cezaevlerinde tecridin kaldırılması için 18 Eylül'de İstanbul'dan yürüyüş başlatan Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği üyeleri Ankara'ya ulaştı

Cezaevlerinde uygulandığını iddia ettikleri tecridin kaldırılması için İstanbul'dan 18 Eylül'de yürüyüş başlatan Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi 36 kişiden oluşan grup, sıkı güvenlik önlemi altında 11 gün sonra Ankara'ya ulaştı.

Bolu’da saldırıya uğrayan TAYAD üyeleri, Ankara sınırından geniş polis çemberi eşliğinde girdi. Kızılcahamam çıkışında Kargasekmez Mevkii'nde kullanılmayan bir akaryakıt istasyonunda geceyi geçiren TAYAD'lı grup, sabah Ankara’ya doğru yola çıktı.

İLÇE MERKEZİNE GİREMEDİLER

Gruba yol güzergahı boyunca jandarma eşlik etti. TAYAD üyeleri için Ankara’dan 2 otobüs dolusu Çevik Kuvvet ve Jandarma ekipleri geldi. Kızılcahamam geçiş güzergahında sıkı tedbir alan polis, TAYAD’lıları ilçe merkezine sokmadı.

Gruptakiler D-750 karayolu üzerinden Kızılcahamam’ı yürüyerek geçtikleri sırada bir grup genç onları protesto etti. TAYAD üyeleri, tek şerit halinde kente giriş yaptı.

Polis ekipleri ise olası bir tehlike ve saldırıya karşı sağlı-sollu çember oluşturarak TAYAD üyelerinin güvenli bir şekilde kente girişini sağladı. Akşam üstü Abdi İpekçi Parkı’nda olması beklenen TAYAD üyelerinin, yarın yetkililerle görüşeceği belirtildi.

TAYAD’lıların, 3 gün Abdi İpekçi Parkı’nda eylemlerini sürdürdükten sonra kentten ayrılmaları bekleniyor.

Nurullah TOSUN/Ankara (DHA)