Siyaset TBMM, 1 Temmuz'da tatile girmeyecek
Paylaş
TBMM, 1 Temmuz'da tatile girmeyecek

TBMM, 1 Temmuz'da tatile girmeyecek

AK Parti Grubunun, Meclisin çalışma gün ve saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerisi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek, çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

BDP’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı 24 Haziran Perşembe günü görüşülecek.

Genel Kurulun 6 ve 13 Temmuz salı günlerindeki birleşimlerinde 1 saat sözlü sorular ele alınacak. Aynı günler denetim konuları görüşülmeyerek gündemdeki kanun tasarı ve teklifleri ele alınacak. 7 ve 14 Temmuz çarşamba günleri sözlü sorular görüşülmeyecek.

Genel Kurul, 2, 9 ve 16 Temmuz cuma günleri de toplanarak, kanun teklif ve tasarılarını ele alacak. Genel Kurul, 16 Temmuz’a kadar salı günleri 15.00-24.00, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-24.00, cuma günleri ise 14.00-24 saatleri arasında çalışacak.

Kararla bazı tasarı ve teklifler de gündemin ön sıralarına çekildi.
Buna göre, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesinin de bulunduğu bazı üniversitelerin kurulmasına ilişkin tasarılar; Irak’a Komşu Devletler Hükümetleri ile Irak Arasında Terörizm, Sınırlardan Yasadışı Sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Konularında Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Suriye Arasında Elektrik, Petrol, Gaz ve Maden Kaynakları Alanında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.

Haberin Devamı

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Kuruluş Yasası ve Sözleşmesinde Değişiklik Yapan Antalya Tam Yetkili Temsilciler Konferansı Sonuç Belgelerinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Kazakistan Arasında Stratejik Ortaklık Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile diş hekimlerinin; diş ve diş etlerinin korunması ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti yapmalarını öngören, Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de ivedilikle görüşülecek.