Gündem TBMM başkanı mazbatasını aldı

TBMM başkanı mazbatasını aldı

Paylaş
TBMM başkanı mazbatasını aldı

TBMM Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı

Ak Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nurten Mercan’dan aldı. Başarılı bir seçimi geride bırakmanın kıvancını yaşadıklarını söyleyen Şahin, katkıları nedeniyle Nurten Mercan’a teşekkür etti. Şahin ve Kahveci daha sonra Karabük Adliyesi’nde bulunan Karabük Barosu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu’ndan kaydını sildirerek Mart ayında kaydını Karabük Barosu’na aldıran Şahin’e, Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan üye kayıt belgesini verdi. 2 yıl önce İstanbul Barosu’ndan kaydını aldırdığını belirten Şahin, "İstanbul Barosu’ndan kaydımı sildirmiştim. Bu sildirme işlemi İstanbul Barosu yönetiminin Türkiye’de demokrasiye dıştan müdahale girişimleri iddialarını destekler bir pozisyon alması nedeniyle bir noktada tepki amaçlı bir sildirmeydi. Uzun süre herhangi bir baroya kayıtlı olarak avukatlık mesleği ile ilgili bağlantım olmadı. Ancak sayın başkan ve arkadaşları beni TBMM’de ziyarete geldiklerinde bu konuyu görüşürken beni Karabük Barosu’na kayıt olmam konusunda davet ettiler. Bende memnuniyetle bu talebi kabul ettim" dedi.

Haberin Devamı

Şahin, bir gazetecinin diğer partilerin yüzde 30’u geçemediğini söyleyerek, seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Onlar şu anda hem kendi partileri içersinde değerlendiriyor, hem de siyaset yorumcuları değerlendiriyorlar. Biz prensip olarak başka siyasi partilerin iç işlerine karışmayız. Bunları onlar değerlendireceklerdir. Eğer başarılı bir sonuç almışlarsa mesele yok. Eğer farklı değerlendirmeler olursa onların kendilerinin bilecekleri bir iştir. Biz önce kendi sorumluluğumuz çerçevesi içersinde olayları ve seçim sonuçlarını değerlendiririz. Ak Parti gerçekten dünya siyaset tarihinde pek az rastlanan, bazı siyasi yorumculara göre ilk defa rastlanan bir başarıyı yakalamıştır. Aslında bu halkımızın demokrasiye olan desteğinin ve hizmete olan desteğinin bir sonucudur. Biz öyle değerlendiriyoruz" diyerek cevapladı.

Bir gazetecinin, "Yeni milletvekillerini nasıl bir Meclis bekliyor" sorusunu Şahin şöyle cevapladı:

"Doğrusu parlemontomuz yeni döneme hazır. Çok yerler yenilendi. Ben dün biraz gezdim. Oradaki görevli arkadaşlarımız milletvekilerinin bir an önce mazbatalarını alarak kayıt yaptırmalarını bekliyorlar. Herhalde bizde bu hafta içersinde gider işlemelerimizi yaptırırız. Seçim takvimine göre muhtemelen 24’ünde parlemontomuzda yemin töreni yapılacak. Daha sonra başkan seçimi, başkanlık divan seçimleri var. Parlemontonun çalışmaya başlayacağı ana kadar geçecek süre Temmuz’un ortasını bulur."

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

Şahin, "Tekrar, Meclis Başkanlığı’na aday olacak mısınız?" sorusunu ise, "Meclis Başkanlığı’na ben daha önce de kendim aday olmadım. Beni arkadaşlarımız önerdiler. Bu öneri üzerine bende başvurumu yapmıştım. Durumu bir görelim" dedi.