Gündem İsmail Kahraman yeniden Meclis Başkanı seçildi

İsmail Kahraman yeniden Meclis Başkanı seçildi

Paylaş
İsmail Kahraman yeniden Meclis Başkanı seçildi

TBMM Başkanlığı seçimi 3. tur oylaması sona erdi. İsmail Kahraman 289 oyla yeniden başkanlığa seçildi. AK Parti adaylarından Tamer Dağlı, 2. Tur oylama sonrasında Başkanlık Divanı'na sunduğu dilekçe ile adaylıktan çekilmişti. İlk iki oylamada üye tam sayısının 3’te 2’si (367) aranırken, üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) arandı.

Bugün Meclis Başkanlığı seçimi bugün gerçekleştirildi. Oylamada 3. turda AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman 2. defa TBMM Başkanı seçildi. Kahraman 286 oy aldı.

TBMM Başkanlığı seçimi üçüncü tur sonuçlar ise şöyle:

AK Parti adayı İsmail Kahraman: 289

CHP adayı Zekeriya Temizel: 124

MHP adayı Celal Adan: 36

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 7

HDP adayı Selma Irmak: 37


1. TUR OYLAMAYA 500 VEKİL KATILDI


1. tur oylamaya 500 milletvekili katıldı, 4 oy geçersiz sayıldı. İşte adayların aydıkları oy sayıları:

AK Parti adayı İsmail Kahraman: 260

AK Parti adayı Tamer Dağlı: 38

CHP adayı Zekeriya Temizel: 113

MHP adayı Celal Adan: 40

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 6

HDP adayı Selma Irmak: 39


2. TUR OYLAMA SONUÇLARI


TBMM başkanlık seçiminde ikinci tur oylamanın sonucu da belli oldu. AK Parti adaylarından Tamer Dağlı 2. tur sonucunda adaylıktan çekildi.

Sonuçlar ise şöyle:

AK Parti adayı İsmail Kahraman: 257

AK Parti adayı Tamer Dağlı: 37

CHP adayı Zekeriya Temizel: 122

MHP adayı Celal Adan: 40

İYİ Parti adayı Yusuf Halaçoğlu: 7

HDP adayı Selma Irmak: 38


KAHRAMAN: SİYASİ PARTİLER YERİ GELDİĞİNDE TEK YUMRUK OLUR



Kahraman seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, "TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimizin kalbi Meclisimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. Milletimiz milli birlik ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu artık darbelere geçit verilmeyeceğini ilan ve ispat etti. 15 Temmuz Cuma gecesi bombalar atılırken bu çatı altında şehitlik ruhu ve duygusuyla toplandık sabahladık.15 Temmuz hadisesi ibret ve ders alınması unutulmaması ve hatırlatılması gereken bir olaydır. Siyasi partileri bir elin parmaklarına benzetirim Her biri farklıdır. Yeri geldiğinde o parmaklar sıkılır tek yumruk olur bunun örneğini 15 Temmuz'da gördük. Yanlış düşüncelerle birbirimizi yaralamamalı, kavgacı değil müzakereci meseleleri konuşarak çözen insanlar olmalıyız. Dostluğumuzu ve kardeşliğimizi toplumun karşısında da sergilemeliyiz" diye konuştu.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELGRAFI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yeniden seçilen İsmail Kahraman'a bir telgraf göndererek, Kahraman'ı tebrik edip başarı dileklerini iletti.


İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?


AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, 7 Aralık 1940'ta Rize'de doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Hadice'dir. Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyetinde Başkanlık ve Milli Türk Talebe Birliğinde 48. Dönemde Genel Başkanlık yaptı. Birlik Vakfında Mütevelli Heyeti Başkanı oldu. Halen Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanıdır. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının Kurucu Üyesi olup halen Kurucular Kurulu Başkanıdır. Türkiye Milli Kültür Vakfının 40. yılında "40 Vakıf İnsana Vefa" programı kapsamında "Vakıf İnsan" ödülü aldı. Yalova Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından "Fahri Doktor" unvanı verildi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliğinde bulundu. İlim Yayma Vakfında Kurucu, İlim Yayma Cemiyetinde ve İş Dünyası Vakfında Yüksek İstişare Kurulu Üyesidir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı olan İsmail Kahraman, aynı zamanda Sanayi ve ticaret şirketlerinde icra kurulu ve idare meclisi başkanlıklarında bulundu. Çalışma Bakanlığında Bakan Müşaviri olarak görev yaptı. 20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Grup Başkanvekilliği yaptı. Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 54. Hükümette Kültür Bakanı olarak görev aldı. AK PARTİ Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul Milletvekili olarak 26. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen İsmail Kahraman, evli ve 4 çocuk babasıdır.