Gündem TBMM’de Afrin gerginliği

TBMM’de Afrin gerginliği

Paylaş
TBMM’de Afrin gerginliği

TBMM'de gelen son dakika haberinde HDP ile AK Parti milletvekilleri arasında gerginlik çıktı. HDP'li Hüda Kaya'nın Meclis kürsüsünde 'ÖSO'nun katiller ordusu' olduğunu söylemesi üzerine Meclis Başkanı tarafından mikrofonunun sesi kısıldı

HDP Grup önerisi üzerinde söz alan İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ve AK Parti’ye yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

Harekatın, "Türkiye’nin güvenlik sorunundan dolayı değil, AK Parti iktidarının kaybettiği gücünü kan ve nefret politikaları üzerinden tekrar kazanmak için başlatıldığını" iddia eden Kaya’ya AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

İşte HDP'li Hüda Kaya'nın o sözleri:


'HALKIMIZI APTAL YERİNE KOYMASIN'


AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı söz alarak, 'Halkımız kan ve vahşet üzerine var olmak isteyen hiçbir politikaya onay vermez. Halkımızı kimse aptal yerine koymasın.' dedi.

Hüda Kaya tekrar kürsüye gelerek, 'Polemik yapmak istemediğimi söyledim. Kur’an’daki o barış ve adalet referanslarından bir zerre inanç kaldıysa yüreğinizde, bu duygularınıza seslendim.' şeklinde konuşması üzerine AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında gerginlik arttı.


HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya


'BU KÜRSÜDE BUNU KONUŞMANIZA İZİN VERMEYECEĞİM'


Kaya’nın Afrin ile ilgili konuşurken "katliam" ifadesini kullanması üzerine Başkanvekili Bahçekapılı, mikrofonun kapatılmasını istedi.

Bahçekapılı, "Yaşadığımız günler içinde Afrin’de bu ülkenin bütünlüğünü, bayrağını, milletini korumak için bir harekata girişen ve bu uğurda şehit veren askerlerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nden oluşan bir bütünü siz, ’Orada kirli bir savaş yapıyorsunuz ve sivil halkı öldürüyorsunuz’ diye nitelendiremezsiniz. Asla bu kürsüden bunu konuşmanıza izin veremeyeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da söz alarak Kaya’nın sözlerini kınadı. AK Partili ve HDP’li milletvekillerinin arasındaki tartışmanın sürmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime ara verdi.

Sözlü tartışma verilen arada da bir süre devam etti. Ara sonrasında söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Bahçekapılı’nın, Kaya’nın konuşma süresi dolmadan mikrofonu kapattırmasının Meclis İçtüzük’üne aykırı olduğunu savundu ve usul tartışması açılmasını istedi.

Bahçekapılı ise böyle bir yetkisi bulunduğunu belirterek, tutanakları incelediğini, mikrofon kapatılmadan önce Kaya’yı temiz bir dil kullanması konusunda iki kez uyardığını, bu bakımdan usul tartışması açılmasına gerek olmadığını kaydetti.


ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 3347


Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 52’nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 347 oldu.


Afrin kuşatılıyor: 3 bin 381 terörist öldürüldü


Afrin'de şehit sayısı kaç oldu? Zeytin Dalı Harekatı 67. gün


AA