Gündem TBMM'den Atatürk tablosu ile ilgili açıklama

TBMM'den Atatürk tablosu ile ilgili açıklama

Paylaş
TBMM'den Atatürk tablosu ile ilgili açıklama

TBMM Başkanlığınca 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde en ağır hasarı Meclisin aldığı, saldırıda TBMM Üyeler Lokantası ve lokantada bulunan Yaşar Çallı tarafından yapılan Atatürk resminin çerçevesinin de hasar gördüğü, tablonun onarım çalışmaları sonrasında yerine asılacağı bildirildi

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada, "Meclis'ten Atatürk'ün bir tablosunun daha kaldırıldığı" yönünde bazı basın yayın organlarında haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu haberlerde "Atatürk'ün mareşal üniformalı tablosundan sonra TBMM Lokantasında bulunan Atatürk resminin de kaldırıldığı" iddialarının asılsız olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"15 Temmuz gecesi gerçekleşen menfur darbe girişiminde en ağır hasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi almıştır. 1994 yılında eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı üzerine dokunmuş mareşal üniformalı Atatürk portresi muhalefet kulisinde, TBMM Başkanlarına verilen hediyelerin bulunduğu bölümde sergilenmektedir. Aynı saldırıda TBMM Üyeler Lokantası ve lokantada bulunan Yaşar Çallı tarafından yapılan Atatürk resminin çerçevesi de hasar görmüştür. Anılan resim hasar gördüğünden onarıma alınmış ve onarım çalışmalarının bitirilmesinin ardından yerine asılacaktır."

Açıklamada, haberlerde söz konusu tablonun yerine televizyon konulduğu iddiasının da doğru olmadığı, bahse konu televizyonun daha önce de aynı yerde bulunduğu ifade edildi.


AA


Atatürk'ün rakılı tablosu Meclis lokantasından kaldırıldı