Erdoğan Arıpınar TBMM, muhalefet ve spor
HABERİ PAYLAŞ

TBMM, muhalefet ve spor

Haberin Devamı

Genel seçimlerin üzerinden altı ay geçti. 12 Haziran seçimlerinden önce üç partinin seçim beyannamelerindeki SPOR ve GENÇLİK bölümlerini masama koydum. Bir de bu 6 ay süresince TBMM’deki konuşma kayıtlarına baktım. İktidar partisi AKP’nin, bu altı ay sonunda yapılan anketlere göre neredeyse yüzde 50’nin üstünde bir desteği var.

SPOR konusunda ise olimpiyata adaylık atılımının yanı sıra; Türkiye’ye uluslararası organizasyonları taşıdığı görülüyor. Birçok konu da eleştirilecek işleri de var. Zaten bunları her zaman yazıyorum. Peki, muhalefet partileri olarak CHP ve MHP ne yapıyorlar? Onların kendi içlerinde SPOR ve GENÇLİK konularında uzman bir gölge bakanlıkları var mı?
[[HAFTAYA]]

Bugüne kadar bunu ne gördüm ne de işittim. İlki çok hatalı çıkan, daha sonra az da olsa düzeltilip vetoya rağmen yeniden oylanan “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da” ortaya çıktılar o kadar. Meğerse CHP’nin ve MHP’nin seçim beyannamelerinde ülkemiz gençliği ve sporu için bir sürü vaatler vardı. Bir parti hedeflerini tespit ettiğinde bunları iktidarda olmasa da izlemeli, gündeme getirmeli, tartışmalı; bunlarla ilgili kanun teklifleri hazırlamalıdır.

AKP’nin iktidarı süresince olağanüstü büyüyen, hatta büyük kentlerde hem spor hem de Gençlik Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarını gölgede bırakabilen faaliyetler yapan, yerel yönetimlerin SPOR ve GENÇLİK çalışmaları denetlenmeli, olumlu olanlar takdir edilmeli, olumsuz olanlar gerekçeleri ile gündeme getirilip eleştirilmelidir. Günlerdir konuşulan Erzurum’daki kış olimpik tesisleri konusunda muhalefetin hiç mi görüşü yok?

Türkiye’deki tüm bölge spor ve gençlik teşkilatının silbaştan değiştirilmesi hakkında muhalefet partileri acaba ne diyorlar? Özellikle Gençlik Genel Müdürlüğü ve onun çalışmaları hakkında hiç mi görüşleri yok? Uyuşturcuyla savaş, gençlerin işssizlik sorunu, her nedense ülkemizde hala gençlik kapsamına alınmayan kırsal alanlardaki genç erkek ve kızların konusunda bir araştırmaları var mı?

Okullarda spor hala eski Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eskimiş zihniyeti ile devam ediyor. Ona ne diyorlar? Anayasamızın 58 ve 59. maddeleri gençlik ile ilgili görevleri devlete verirken, yalnız iktidarda olan partileri kast etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içinde tüm partiler de vardır. Eğer ülkeye hizmet hedef ise bunun iktidarı, muhalefeti yoktur. Halkın TBMM’ye yolladığı tüm vekiller ve onların partileri de sorumludurlar. SPOR ve GENÇLİK sorunu ülkenin en önemli sorunudur. Ülkeyi seven ve hizmet etmek isteyenler bu konuda yetkilileri uyarmakla kendilerini görevli ve sorumlu saymalıdırlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder