Siyaset TBMM personeline kıyafet uyarısı
Paylaş
TBMM personeline kıyafet uyarısı

TBMM'de görev yapan personel ''Giyiminizde aşırıya kaçmayın'' denilerek uyarıldı. TBMM'deki takma tırnak, streç pantolon ve mini etek yasağı da devam edecek

TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan tarafından yayınlanan genelgede, "Kurumumuzun temsil özelliği de dikkate alınarak kıyafetlerin aşırlığa kaçmayacak şekilde, sade, temiz ve her zaman düzgün olması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kalkan daha önce de kadın personeli takma tırnak takmamaları, sandalet giymemeleri, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile streç kot ve benzeri pantolonları giymemeleri konusunda uyarmış ve etek boyunun da dizden yukarı ve yırtmaçlı olamayacağı konusuna dikkat çekmişti.

SİLAH YASAĞI

Kalkan, ayrıca belirli hizmet alanlarında önceden belirlenen hizmete uygun resmi üniforma ve kıyafetlerin giyilmesini istedi. Kalkan, güvenliğe ilişkin genelgesinde de TBMM binası ve eklerine silahla girilmesinin yasak olduğunu vurguladı.

Bu nedenle hiçbir personelin ruhsatlı olsa dahi slahla TBMM’ye giremeyeceğini vurguladı. Meclis kampusü içindeki inşaat çalışmaları ve park yeri sıkıntısına da dikkat çeken Kalkan, personelin zorunlu olmadıkça özel araçla Meclis’e gelmemelerini istedi.

TBMM kampusüne gece araç bırakılmayacağını da kaydeden Genel Sekreter, belirlenen yerlerin dışında ve uygunsuz olarak park edilen araçların da çekileceğini bildirdi.

Gazeteport

Haberin Devamı