Siyaset TBMM'de meydan muharebesi!
Paylaş
TBMM'de meydan muharebesi!

TBMM Genel Kurulu, Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşmelere saat 11.00'de başlarken, kavgalar da görüşmelerle birlikte başladı

Görüşme sürerken kürsüye çıkan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç konuşması sırasında, Mehmet Ali Şahin’in taraflı bir yönetim sergilediğini iddia etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut tarafından uyarıldı.

Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yurtdışı seyahatlerine değindi. Gül ve Erdoğan’ın çok sık yurtdışına çıktığını savunan Kamer Genç, iki liderin yurtdışına çıkışlarında aldıkları harcırahları açıklaması gerektiğini söyledi.

Bu sözler üzerine AKP vekillerin tepki göstermesi üzerine Genç, “Bu memleketin şehitleri, gazileri açlıktan ölüyor, siz ne yapıyorsunuz? Her türlü sefahat içerisinde yaşıyorsunuz. Bu ülkenin mallarını yandaşlara sıfır fiyata veriyorsunuz da, bir şehide neden hakkını vermiyorusunuz?” dedi.

DURMUŞ, DANİŞ'İN BOYNUNU SIKTI

AK Parti'li Daniş, Genç'in üzerine yürüdü. Daniş'i, araya giren milletvekilleri engelledi. Daniş, kendisini engelleyen MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile de tartıştı.

Bu sırada Durmuş, Daniş'in boğazını sıktı. Daniş'in milletvekillerince engellendiği sırada yumruk darbesi aldığı görüldü.

Meclis Genel Kurulu’nda birleşimi yöneten Meclis Başkanı oturuma 5 dakika ara verdi.

ANKARA/DHA

Haberin Devamı