Siyaset TBMM'ye Şafak Pavey düzenlemesi
Paylaş
TBMM'ye Şafak Pavey düzenlemesi

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in protezli bacağıyla fotoğraflarının basında yer almasıyla başlayan, tartışmada ilk adım atıldı

Şafak Pavey’in, “Etek giymek değil merdivenler özgürlüğümü kısıtlıyor” sözleriyle kendi üzerinden bu tartışmanın yapılmasından rahatsız olmasına rağmen dün Ak Parti’den konuyla ilgili içtüzük değişiklik teklifi geldi.

Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’nda pantolon giyebilmesi için içtüzükte değişiklik yapılmasına ilişkin öneri hazırladı.

Meclis Başkanlığı’na sunulan öneri, içtüzüğün “kıyafet” başlıklı 56’ncı maddesindeki “bayanlar tayyör giyerler” ifadesinin, “kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler” diye değiştirilmesini öngörüyor.

BAYAN YERİNE KADIN

Teklifin gerekçesinde, Genel Kurul çalışmalarının zaman zaman uzun ve yorucu olduğu, bu yorucu mesai içinde özellikle kadın milletvekillerinin daha rahat kıyafetlerle çalışmalara katılımının sağlanması yönündeki taleplere işaret edilerek, “Son dönemde içtüzükteki kıyafete ilişkin hükümler, kadın hakları bağlamında eleştiri konusu yapılmaktadır.

Ayrıca bazı durumlarda milletvekillerinin farklı kıyafet tercihlerinde bulunması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır” denildi.

Teklifte, içtüzükteki “bayan” ibaresinin de “yaygın olarak kullanılan ve mevzuata uygun olan ‘kadın’ ibaresiyle değiştirildiği” ifade edildi.

Haberin Devamı