Yazgülü Aldoğan TC, bu devletin adıdır!
HABERİ PAYLAŞ

TC, bu devletin adıdır!

Haberin Devamı

Nasıl bir insanın ismi varsa ülkelerin de ismi var ve iki veya üç harfle kısaltılmış olarak her yerde kullanılıyor. TC budur! Tıpkı ABD gibi; USA gibi! Bir ülkenin hükümeti, o ülkenin isminden niye utanır da her yerden kaldırmaya kalkar? Dünyanın en büyük ülkesi ABD’nin kısaltılmış ismi USA, her yerde, her yerde! Tıpkı diğer ülkeler gibi.

Bizim bu AKP hükümetine bir haller oldu. TC duydular mı kimyaları bozuluyor, rahatsız, mutsuz, huysuz oluyorlar. Bakanlıkların, vilayetlerin kapılarının üzerinden kaldırıyorlar. Şimdi de devlet nişanından kaldırmışlar. Bir de tabii en gıcık oldukları Atatürk, bu cumhuriyetin kurucusu. Her ülkenin en saygı duyduğu bir siyasi kişisi, babası, atası, kralı, kraliçesi, birisi vardır sembolik olarak. Bizim de Atatürk. Adımız da Türkiye Cumhuriyeti. Bu paraların üzerinde, resmi, kurumsal her yerde olur, olmalıdır.

Niye utanıyorsunuz, niye çıkarıyorsunuz kardeşim? Ha başka bir şey mi olmak istiyorsunuz? Osmanlı İmparatorluğu mu mesela? O iş bitti gitti, tarih oldu. Türk sözüne kıl olmanızı anlıyorum da Türkiye Cumhuriyeti’ne gösterdiğiniz bu tahammülsüzlük, artık gerçekten ihanet gibi.


[[HAFTAYA]]

Sadece kadınlara değil erkeklere de

“Öğrenciler aynı evde kız erkek karışık yaşayamaz” dedi ya Başbakan. Arınç’tan Çelik’e herkes düzeltmeye, ‘öyle değil, böyle dedi, onu değil, bunu kastetti’ demeye çalıştılar ama duyuyor, yurt dışından yetişiyor, “Hayır öyle dedim” diyor. Şimdi sıkı durun, önümüzdeki günlerde gelecek yeni düzenlemeler şunlar:

1. Kadınlar, yanlarında yakın akrabaları olmadan tek başlarına sokağa çıkamaz. Eşi ile sokağa çıkanlar yanında değil, arkasında yürüyecektir.

2. Kadınlar pantolon,kot, kazakla dolaşamaz, makyaj yapamaz. İslami kıyafet giyecek ve her taraflarını örtecektir.

3. İçki, sigara ve nargile yasak. Uymayanlar kırbaçlanacak, tekrarlanması halinde baş ve orta parmaklar kesilecektir.

4. Erkek berberleri kapatılacak, erkekler saçlannı kısaltmayacak, düşük bel kot pantolon giyemeyecektir.

5. Kadınlar, erkek jinekologlara gitmeyecektir.

6. Hırsızların eli kesilecektir. Yasak listesi aslında daha uzun. Ve bunlar henüz bizde değil, Suriye’de savaşan Suud destekli cihatçıların ele geçirdikleri Rakka’da uygulamaya başladığı kurallar. Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli yazmış; Suriye’de Esad’ın Esed olmadan önce işlediği en büyük suç halkına baskı uygulamak değil ama laik bir devlet düzenini sürdürmesi miydi acaba?

*

Merdiven altı bomba!

Bir uyuşturucu ihbarı üzerine TIR durduran Adana polisi içinde bine yakın roket başlığı bulmuş! Daha da ilginci bunların Konya ve Adana’da, “merdiven altı” dedikleri kaçak şekilde imal edilmiş olması. Duyduğumda şaşkınlıktan, ‘merdiven altı imalatsa bozuktur bunlar, çalışmaz’ türü bir düşüncem olmadı değil. Sonra kendime kızdım tabii, çalışmasın daha iyi.

Kesin bilgi dahilindedir bu sevkiyat ve biri gammazladı, yanlışlıkla durduruldu, basına da çıktı, rezil oldular! Neden mi? Suriye’ye gönderiliyormuş da ondan. Tabii ki hükümet yardımıdır ama davul zurnayla gönderecek değiller ya. Hay Allah, merdiven altı, kaçak göçek, Suriye’de Suud destekli cihat savaşçılarına silah sevkiyatı! Bu bombalarla öleceklere günah!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder