Gündem TCDD çalışanları arkadaşları için grev yapacak

TCDD çalışanları arkadaşları için grev yapacak

Paylaş
TCDD çalışanları arkadaşları için grev yapacak

TCDD çalışanları arkadaşları için grev yapacak

Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubeleri, düzenledikleri eylemle, geçici olarak görevden alınan 16 TCDD çalışanının, görevlerine bugün saat 17.30’a kadar iade edilmemeleri durumunda "eylemlilik" kararı aldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Muhittin Topal ile BTS Adana Şube Başkanı Mehmet Gök, tren garı önünde basın toplantısı düzenledi.

25 Kasımdaki memurların "Uyarı grevi"nin ardından 7 Aralıkta 16 TCDD çalışanının görevden alındığını hatırlatan Topal, şöyle konuştu:

"Sendikaların uyarı eyleminden dolayı, memurlara disiplin cezaları verilemeyeceğine dair idare mahkemelerinin, Danıştay’ın, Yargıtay’ın ve İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları olmasına rağmen, hukuk yok sayılarak yalan yanlış bilgilerle 16 arkadaşımız görevlerinden alınmıştır. Bu kasıtlı baskılar bizi yıldıramaz. 16 arkadaşımızın 10 günden beri görevden alınması kararı bugün saat 17.30’a kadar kaldırılmazsa üretimden gelen gücümüzü bir kez daha kullanacağız."

Haberin Devamı

Gök de TCDD yönetiminin tüm ısrarlarına rağmen diyalog yolunu kapattığını ileri sürerek, "İki sendika olarak, gece saat 24.00’den başlamak üzere 1 günlük grev kararı alınmıştır. Grev nedeniyle bu tarihte yolcu trenleri çalışmayacak, bu tarihten önce sefere çıkmış trenler de olumsuz etkilenecektir" diye konuştu.

Mehmet Gök, vatandaşlardan kendilerine anlayış göstermelerini ve gerekli önlemleri almalarını da istedi.

Sendika üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.